Lecție deschisă pe teme de turism, de Ziua Internațională a Ghidului de Turism

Lecție deschisă pe teme de turism, de Ziua Internațională a Ghidului de Turism

Începând cu anul 1990, Ziua Internaţională a Ghidului de Turism este sărbătorită an de an pe data de 21 februarie, la inițiativa Federației Mondiale a Asociațiilor de Ghizi de Turism.

Evenimentul a fost marcat astăzi și în județul Hunedoara, ca urmatre a unei inițiative a specialiștilor în promovarea turismului de la DGAMPT Hunedoara. Galeria Națională de Artă „Forma” Deva a găzduit astăzi o acțiune la care au participat elevi hunedoreni, tineri interesați de activitatea ghizilor de turism. Principala temă de discuție a fost legată de semnificația zilei, iar tinerii au aflat ce implică și cum se desfășoară activitatea unui ghid.

Personalul de specialitate din cadrul DGAMPT Hunedoara a răspuns tuturor curiozităților copiilor, iar întrebările au fost dintre cele mai diverse, semn că tinerii sunt interesați de meseria de ghid de turism, pe care ar putea să o și practice în viitor.

”Prin intermediul acțiunii, copiii au aflat că ghizii de turism sunt ambasadori ai patrimoniului cultural-turistic al unei țării. Ei însoțesc turiștii în explorarea destinației și creează experiențe memorabile. Astfel, devin o punte de legătură între turiști și comunitățile locale” a declarat Radu Barb, director general al DGAMPT Hunedoara.

Cu acest prilej, în sala de expoziții a Galeriei Naționale de Artă ”Forma” din Deva, participanții la acest eveniment, dar și publicul interesat, au putut viziona o expoziție cu materiale de promovare a obiectivelor turistice din județul Hunedoara, materiale care au fost de altfel prezentate și la ediția de primăvară a Târgului Național de Turism al României.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara.