Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” relansează proiectul ”Biblioteci în aer liber” la Deva

Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” relansează proiectul ”Biblioteci în aer liber” la Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva derulează o serie de proiecte menite să încurajeze lectura și interesul față de cărți în rândul membrilor comunității. Printre acestea se numără amenajarea în diferite puncte din municipiul Deva a unor așa-numite minibiblioteci cu cărți accesibile gratuit oricărui amator de lectură.

Directorul bibliotecii, Ioan Sebastian Bara spune că aceste biblioteci în aer liber se „alimentează” cu ajutorul donațiilor făcute de cetățeni astfel încât să existe întotdeauna un număr suficient de cărți, de preferință din domenii diverse, care să fie pe gustul cititorilor.

”Facem un apel către cei care au în biblioteca personală cărți de care se pot dispensa să aducă aceste volume la sediul central al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, din municipiul Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 26. Prin gestul dumneavoastră generos cărțile vor putea ajunge la cât mai mulți iubitori de lectură care, din anumite motive, nu au altă posibilitate de a se dedica plăcutului răgaz al cititului”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva.