Delegație a Consiliului Județean Hunedoara, prezentă într-o vizită oficială în Raionul Strășeni din Republica Moldova

Delegație a Consiliului Județean Hunedoara, prezentă într-o vizită oficială în Raionul Strășeni din Republica Moldova

La invitația conducerii Raionului Strășeni, în perioada 28 februarie – 02 martie, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Țambă, și consilierii județeni Sever Bogdan și Ioan Dumitru Ștaier au fost prezenți la o serie de întâlniri care au avut loc în orașul reședință al raionului, dar și în trei comune care au încheiate acorduri de parteneriat cu entități similare din județul Hunedoara.

În cadrul vizitei, delegația CJH s-a întâlnit cu președintele Consiliului Raional Strășeni, Mariana Dîmcenco, iar discuțiile s-au axat pe viitoarele acțiuni de cooperare și de extindere a parteneriatului. Raionul Strășeni și Județul Hunedoara au semnat la 1 martie 2019 un Acord de Colaborare și Înfrățire, care are ca scop dezvoltarea cooperării în multiple domenii și promovarea intereselor comune.

Programul a mai cuprins vizite la școala gimnazială din comuna Rădeni, la azilul persoanelor cu dizabilități al refugiaților ucraineni din comuna Greblești și la grădinița comunei Codreanca. În anul 2018, comuna Corbeanca a încheiat un Acord de parteneriat cu comuna Crișcior, în anul 2019 comuna Greblești a semnat un document similar cu comuna Luncoiu de Jos, iar în 2021, comunele Rădeni și Vața de Jos au parafat, la rândul lor, un astfel de acord de parteneriat.

Alături de delegația Consiliului Județean Hunedoara, la Strășeni a fost prezent și Ansamblul Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrului Județean de Cultură și Artă Hunedoara, care a avut onoarea de a susține un spectacol în deschiderea Festivalului Național de Muzică „Mărțișor 2024”, desfășurat în perioada 01 – 10 martie.