Dezbatere regională cu tema „Inițiativă pentru sănătatea femeii”, găzduită de Consiliul Județean Hunedoara

Dezbatere regională cu tema „Inițiativă pentru sănătatea femeii”, găzduită de Consiliul Județean Hunedoara

O dezbatere cu tema ”Sănătatea femeii. Abordări și propuneri de politică publică”, constituie tema unui eveniment inițiat de către Point PA&PR și sprijinit de deputatul hunedorean Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, va fi găzduit la Sala de ședințe a Consiliului Județean Hunedoara, în data de 6 martie 2024, cu începere de la ora 10:00.

Dezbaterea va aduce în prim-plan dificultățile financiare și emoționale cu care se confruntă femeile diagnosticate cu cancer, impactul asupra carierei profesionale și a vieții de familie, consecințele socio-economice ale acestei afecțiuni precum și soluțiile și resursele disponibile pentru sprijinirea acestora.

Dintre temele care vor fi abordate menționăm:

  • Factorii principali care afectează sănătatea femeii
  •  Impactul societal (social și financiar) al afectării sănătății femeii
  • Importanța diagnosticării rapide și a tratamentului pentru asigurarea reinserției profesionale
  • Ce poate fi îmbunătățit și cum? Soluții publice de suport pentru sănătatea femeilor
  • Sinteza acțiunilor propuse și pașii următori

La eveniment vor participa reprezentați ai Parlamentului României, ai autorităților administrației publice centrale și locale, ai mediului politic, de business, societate civilă, media și experți independenți.

Evenimentul se desfășoară sub Platforma ”Inițiativa pentru Sănătatea Femeii” care este o platformă de generare de idei pentru îmbunătățirea sănătății femeii. ”Prin intermediul acestui proiect ne propunem să dezbatem politici de îmbunătățire a sănătății femeii, din perspectiva impactului economic, în piața muncii, dar și cel social (familie, comunitate, aparținători minori) și
sănătate (cu accent pe patologia cancerelor la femei). În al doilea rând, această platformă își propune să genereze idei de politici publice dedicate care să poată fi promovate la nivelul autorităților publice”, spune Luiza BĂLĂCEANU, lider al acestui proiect.