Strada Frumoasa din Lupeni redevine precum îi este numele

Strada Frumoasa din Lupeni redevine precum îi este numele

O nouă serie de investiții publice în vederea reabilității drumurilor publice din municipiul Lupeni a început în această primăvară.

Printre lucrările publice derulate de Primăria municipiuluiu Lupeni care au această destinație se numără și strada Frumoasa. Situată în zona vechiului centru urbanistic al localității, într-o zonă cu case, în apropierea Minei Lupeni, strada Frumoasă va beneficia de lucrări specifice (bordurare, asfaltare, trasase de marcaje rutiere) în urma căreia va redeveni o stradă precum îi este numele.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că investițiile de pe strada Frumoasă, care se vor derula pe o lungime de aproape un kilometru, fac parte dintr-un proiect mai amplu, în care sunt prevăzute lucrări similare și pe alte străzi din municipiul Lupeni, vizate de reabilitări în cadrul unui proiect al Primăriei Lupeni în valoare totală de 16 milioane de lei, pentru care fondurile au fost atrase de la Guvern, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

”Încercăm să intrăm în linie dreaptă cu ceea ce înseamnă reabilitarea și, după caz, modernizarea infrastructurii rutiere din municipiul Lupeni. Noi avem în total, pe raza localității, o rețea de drumuri ce însumează 81 de kilometri, din care, după finalizarea acestui proiect, în care este inclusă și strada Frumoasă, vom avea peste 75 de km de drumuri publice puse la punct în mod corespunzător circulației publice. Este cel mai amplu program de investiții în drumuri care s-a derulat în municipiul Lupeni, în urma căruia putem spune că, practic, am reconstruit toate drumurile publice din municipiul nostru”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.