Noi investiții publice contribuie la înfrumusețarea municipiului Vulcan

Noi investiții publice contribuie la înfrumusețarea municipiului Vulcan

Poate și pentru că se apropie campania electorală, dar nu neapărat din acest motiv, lucrările edilitar-gospodărești, investițiile publice dar și derularea unor activități menite să contribuie la înfrumusețarea zonelor urbane ale municipiului Vulcan sunt, în această perioadă, mult mai intense și mai vizibile, fapt apreciat pe bună dreptate de cetățeni.

Spre exemplu, după mai bine de trei decenii în care pe toate platformele electorale ale candidaților la Primărie s-a regăsit problema lipsei de asflat din zona ”kilometrului zero” al localității, acest subiect a fost definitiv închis de primarul Cristian Merișanu. Acesta recunoaște că a semnalat această problemă încă de pe vremea în care era consilier local și, mai apoi, viceprimar al localității iar, mai apoi, ca primar și-a propus să o rezolve până la finalul acestui mandat.

”Problema drumului din jurul Primăriei municipiului Petroșani și cea a parcării din zona blocului de vizavi, cunoscută drept zona Tineretului, este una pentru care nu doar locatarii din zonă, ci și cetățenii municipiului Vulcan așteptau o rezolvare de foarte multă vreme. Mi-am propus să rezolvăm această problemă încă din primele zile ale mandatului meu de primar, cu atât mai mult cu cât am asumat acest lucru și în programul electoral. Am găsit în cele din urmă o soluție pentru a obține finanțarea necesară pentru acest proiect, prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, la care am aplicat încă din urmă cu doi ani de zile. Procedurile de întocmire a documentațiilor, mai apoi cele de licitație, de proiectare și, în cele din urmă, de execuție au durat și ele o vreme, dar la finalul anului trecut am fost pregătiți să implementăm acest proiect. Acum, pentru că vremea permite astfel de lucrări, am reușit să turnăm și covorul de asfalt integral, pe strada de jur-împreujurul Primăriei, în parcarea de la blocul Tineretului și continuăm modernizarea infrastructurii rutiere din acest proiect, în spatele blocurilor, până în zona Restaurantului Țugu”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta spune că, în același timp, în zona Primăriei au fost realizate o serie de lucrări la înlocuirea pavajului, fiind aleasă o soluție cu pavaje de mai mari dimensiuni, mai solide și mai estetice. De asemenea, au fost efectuate lucrări de reamenajare a zonelor verzi și a scărilor de acces de la intrarea în sediul Primăriei municipiului Vulcan.

În perspectiva apropiatelor sărbători pascale, o altă frumoasă inițiativă a primarului Cristian Merișanu s-a concretizat în amenajarea micului parc de pe Bulevardul Mihai Viteazu, situat peste drum de sediul Primăriei, devenit deja de o bună perioadă de timp, un veritabil părculeț al copiilor. Aici, au fost instalate, în aceste zile, o serie de figurine colorate și sugestive, cu iepurași, ouă de Paște, flori de primăvară, toate constituind un design pascal deosebit de atractiv pentru copii, dar și pentru părinți și bunici. Figurinele au fost închiriate de administrația locală de la Vulcan, pentru o perioadă de două luni, timp în care vor sta pe domeniul public, în acest parc de sărbătoare.

”Ne-am dorit să aducem și de sărbătorile pascale o bucurie pentru copii, părinți și bunici, pentru toți cetățenii municipiului Vulcan, așa cum am făcut și în preajma sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou și cred că am reușit deja acest lucru, odată cu instalarea în acest parc a acestor frumoase figurine care au devenit un punct de atracție pentru locuitorii orașului nostru. Am ales să montăm aceste figurine încă din această săptămână premergătoare sărbătorii Paștelui pe rit romano-catolic și vom păstra aici aceste figurine până după Paștele Ortodox”, a spus primarul Cristian Merișanu.

Inițiativa s-a dovedit a fi inspirată, deoarece încă din primele zile în care au fost montate acest elemente de design, parcul s-a animat instantaneu, oamenii venind să se bucure de aceste figurine ori să-și facă fotografii lâgă acestea.

Primarul municipiului Vulcan spune că, în perioada următoare, locuitorii vor vedea și alte lucruri frumoase, așa cum vor vedea și că, rând pe rând, o serie de proiecte de anvergură pentru care administrația locală a lucrat în toți acești ani la întocmirea documentațiilor și la atragerea resurselor de finanțare pentru implementare, vor trece, în sfârșit, la etapa de execuție. Nu neapărat pentru că se apropie campania electorală, dar și pentru că până la urmă cea mai bună carte de vizită a unui primar și a unei echipe politice rămâne totuși implementarea proiectelor asumate în fața cetățenilor.

Fotografii: Ionică Merișanu