S-au reluat lucrările din programul de asfaltări a unor parcări și drumuri din orașul Uricani

S-au reluat lucrările din programul de asfaltări a unor parcări și drumuri din orașul Uricani

În seria investițiilor publice derulate constant de administrația publică locală din orașul Uricani, reabilitarea și modernizarea unor drumuri și străzi, precum și configurarea și modernizarea de noi locuri de parcare, ocupă un loc important în preocupările echipei conduse de primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta apreciază că, deși în ultimii ani, s-au făcut progrese evidente în această direcție, încă mai sunt o serie de investiții similare care trebuie abordate și realizate cu simț de răspundere, lucru care, de altfel, așa cum e lesne de observat, se și întâmplă. Spre exemplu, în aceste zile, odată cu instalarea definitivă a primăverii, în orașul Uricani a fost reluat programul de asfaltări. ”Sunt vizate mai multe străzi și drumuri vicinale, dar și parcări pe care am reușit să le configurăm în anul precedent și care acum beneficiază de lucrări de modernizare prin turnarea covorului de asfalt”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta spune că, în ceea ce privește locurile de parcare din orașul Uricani, era necesar ca, pe fondul creșterii parcului auto al cetățenilor, dar și pe fondul perspectivelor de dezvoltare a turismului, să fie derulate o serie de investiții în modernizarea parcărilor publice și realizarea de noi locuri de parcare, în special în zona urbană a localității. ”Am început acest program în 2020, an în care am reușit să facem reparații la parcările din zona blocurilor 1 și 5 de pe strada 1 Mai, la blocurile 30 și 31 de pe Aleea Progresului, la blocurile 35 și 36 de pe Aleea Teilor și la blocul 65 de pe Aleea Brazilor. În 2021 și 2022, am modernizat parcările de pe străzile 1 Decembrie, Muncii și Teilor, iar în 2023 am reabilitat parcările din zona grădiniței noi de pe Aleea Brazilor, din zona blocului 59 de pe strada Unirii, din zona blocului 16 de pe Aleea progresului și parcarea din zona blocului 13, scara D și E de pe strada 1 Mai. De altfel, la unele din aceste parcări, unde nu am reușit să turnăm și asfalt, am reluat acum acest tip de investiții care vor continua și acum dar și an de an, în mandatul viitor”, a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.

Acest tip de investiții sunt finanțate în principal cu fonduri de la bugetul local al orașului Uricani.