Poeți și scriitori hunedoreni și timișoreni își dau întâlnire la Petroșani, într-un regal de poezie și artă sub egida UZPR

Poeți și scriitori hunedoreni și timișoreni își dau întâlnire la Petroșani, într-un regal de poezie și artă sub egida UZPR

În dorința de a reliefa rolul mass-media în promovarea culturii naționale, Filiala ”Mihai Eminescu” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), nou înființată la Timișoara, împreună cu Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani și Grupul editorial Exclusiv Media organizează un regal de poezie în Valea Jiului, la Petroșani, sub genericul ”A venit primăvara, iubito!”

Evenimentul va avea loc vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16,00 în Sala ARTElier a Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani.

”Va fi o întâlnire de suflet, cu simțire românească, la care și-au anunțat deja prezența o seamă de scriitori, poeți, publiciști, jurnaliști, iubitori de cultură și artă din Timișoara, Lugoj, Deva, Petroșani și Tg. Jiu. Acest eveniment este rodul unui parteneriat sub semnul culturii al mai multor instituții și organizații cu o activitate semnificativă în domeniul culturii, menit să aducă în atenția publicului din Valea Jiului puntea de legătură creată între creatori și iubtori de literatură și artă din zona de vest a României, un eveniment la care-i invităm, cu tot dragul, pe toți cei care vor să se bucure de o seară frumoasă sub semnul poeziei și să cunoască oameni deosebiți din sfera culturii românești contemporane”, a declarat poeta Mirela Cocheci, inițiator al acestui proiect cultural, reprezentant al filialei regionale ASCIOR.

Vor fi prezenți la acest eveniment cultural oaspeți precum scriitorul Dumitru Buțoi (președintele Filialei ”Mihai Eminescu” din Timișoara a UZPR, președinte al Asociației culturale ”Luceafărul de vest” și fondator al revistei ”Luceafărul de Vest), poetul și publicistul Nicolae Toma din Timișoara, scriitoarea Maria Rogobete din Lugoj, Remus Știr și Ștefan Demeter (reprezentanții Asociației MNADOR Timișoara. În cadrul evenimentului, vor recita din propia creație, poeții hunedoreni: Elisabeta Bogățan, Mirela Cocheci, Carmen Pinte, Anca Ciolca, Ianina Cupșan-Morar, Mariana Ghicioi, Florentina Mitrică, Camelia Ardelean, Dorel Neamțu, Robert Vladu ș.a. Subsemnatul, Tiberiu Vințan a fost desemnat de organizatori pentru a îndeplini rolul de moderator al evenimentului.

Tot cu acest prilej, vor fi prezentate revistele de cultură: ”Luceafărul de Vest”, Revista UZPR (nr. 32/2024), ”Vip Seniorii”, ”Theatrum Civitas” și vor avea loc o serie de prezentări de carte.

De asemenea, evenimentul este completat cu festivitatea de premiere a laureaților din Deva, Petroșani, Orăștie, Aiud, Rm. Vâlcea, Strehaia, Teiuși, Drobeta Tr. Sevenit, participanți la ediția a II-a din cadrul proiectul cultural internațional ”Eminescu, un vis în așteptare”, organizat sub egida UZPR de către Asociația Cultural-Umanitară ”Luceafărul de Vest” din Timișoara.

Pe lângă latura sa de cultură literară, evenimentul este dublat și de o inedită expoziție de artă plastică avându-i ca autori pe Mirela Cocheci și Carmen Pinte.

Participarea publicului la acest eveniment este gratuită și binevenită!

Fotografii: Arhiva Exclusiv