Acțiuni de curățenie și igienizare pe domeniul public al municipiului Petroșani

Acțiuni de curățenie și igienizare pe domeniul public al municipiului Petroșani

Odată cu încălzirea vremii, acțiunile specifice curățeniei de primăvară s-au intensificat în municipiul Petroșani, iar autoritățile administrației locale și-au propus să acționeze peste tot unde se impun astfel de acțiuni, astfel încât Petroșaniul să întâmpine sărbătorile pascale curat și frumos, așa cum se cuvine.

În acest scop, responsabilii care asigură serviciul de salubritate pe raza municipiului Petroșani au început în forță acțiunile de curățenie pe domeniul public. Mai întâi au fost toaletați copacii, au fost măturate străzile și aleile, greblate și aranjate spațiile verzi și au fost plantate covoare florale de sezon.

În aceste zile, a fost demarată și campania de igienizare, devenită o activitate edilitară constantă, mai ales după perioada de pandemie. Astfel, la Petroșani au fost spălate cu apă și detergent zonele de promenadă pietonală din Centrul Civic și din zona centrală a municipiului, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că acest tip de acțiune va avea loc, în zilele care urmează, și în celelalte cartiere ale municipiului, în zona Aeroport și în Colonie.

”Am reînceput acțiunea de spălare a domeniului public și igienizarea cu apă și detergent. Este o acțiune pe care o desfășurăm în mod constant și, așa cum am promis în perioada pandemiei, atunci când acest tip de activități au fost intensificate, vom derula astfel de activități edilitare în fiecare an și vom acționa peste tot unde sunt necesare astfel de acțiuni. În paralel, continuăm acțiunile de igienizare a spațiilor verzi și parcurilor, am făcut și noi plantări de copaci ornamentali, am fost efectuate reparații la locurile de joacă și mobilierul stradal etc. Aceste activități sunt, de altfel, constante fiind derulate, practic, zi de zi, de muncitorii de la salubritate”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta dă asigurări că acest tip de activități vor continua pe tot parcursul lunii aprilie, astfel încât Petroșaniul să-și păstreze imaginea unui oraș curat și sigur, spre mulțumirea cetățenilor și satisfacția celor care vizitează localitatea.



« (Știre anterioară)