Aztek Caffe Petroșani vă invită la o nouă ediție a ”Zilelor Aztek Art”

Aztek Caffe Petroșani vă invită la o nouă ediție a ”Zilelor Aztek Art”

Devenită un reper important al vieții social-culturale din Valea Jiului, cafeneaua Aztek Caffe din centrul municipiului Petroșani (lângă sediul vechi al Școlii gimnaziale IG Duca) anunță organizarea unei noi ediții a evenimentului ”Zilele Aztek Art”.

Timp de 4 zile, începând de joi, 18 aprilie 2024 și până duminică 21 aprilie 2024, cafeneaua Aztek din centrul municipiului Petroșani găzduiește un maraton cultural-artistic în care poezia, muzica și teatrul vor fi principalele ”ingrediente” ale unor seri de excepție reunite sub genericul ”Zilele Aztek Art”. Evenimentul, inițiat în urmă cu aproape un deceniu de familia Manuela și Alin Crișan, aduce în atenție diverse forme ale artelor, în care artiștii sunt invitați să performeze în spațiul neconvențional al acestei cafenele, într-un loc din inima municipiului Petroșani cunoscut deja pentru găzduirea unor evenimente culturale și artistice de anvergură.

Iubitorii de muzică, teatru și poezie sunt invitați în Sufrageria cu prieteni de la Aztek Caffe pentru o nouă ediție de excepție a Zilelor Aztek Art. Evenimentul se deschide joi, 18 aprilie 2024, de la ora 18,00 cu o reprezentație specială a spectacolului de teatru ”Peripețiile bravului soldat Sveik” de Jaroslav Hasek, un one man show cu apreciatul actor Mihai Alexandru într-un rol de excepție, într-un spectacol de succes al Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, sub bagheta regizorală a reputatului regizor Sorin Milutaru. Locurile sunt limitate, iar rezervările se fac la telefon: 0728-100.682. Suport artist: 15 lei.

Vineri, 19 aprilie 2024, de la ora 18,00 în seara dedicată muzicii, organizatorii vă propun o întâlnire eveniment cu un muzician de excepție: Vanghele Gogu. Cunoscut pentru stilul său muzical unic, care face senzație încă de pe vremea Cenaclului ”Flacăra” condus de poetul Adrtian Păunescu, Vanghele Gogu a împărțit în zeci de spectacole scena cu Tatiana Stepa. Semn al omagiului adus acesteia, dar și simbol al unei prietenii sincere cu fiul apreciatei artiste din Lupeni, fiul acesteia, Cătălin Stepa, el însuși un reper tot mai pregnant al folkului românesc și un prieten fidel al Aztek Caffe, este invitat special în acest concert extraordinar susținut de Vaghele Gogu la Petroșani. În deschiderea recitalului acestora, vor cânta Mădălina Ghirău (vocal – 17 ani) și Vlad Luca (chitară acustică – 18 ani). Suport artiști: 35 de lei. Rezervări la telefon: 0728-100.682.

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, de la ora 20,00 sunteți invitați din nou la teatru. Teatrul de cafenea îi aduce, de data aceasta în atenție, pe actorii Laurențiu Cazan, Amelia Toacsen și Laurențiu Vlad într-o comedie spumoasă: ”Gunoierul” de Cornel Mimi Brănescu, autorul scenariului din serialul TV de mare succes ”Las Fierbinți”. Suport artiști: 35 de lei. Rezervări la telefon: 0728-100.682.

Zilele Aztek Art din această primăvară se încheie duminică, 21 aprilie 2024, de la ora 18,00 sub semnul poeziei. La Serata Eutherpei sunt invitați poeții nou înființatului cenaclul literar Ioan Dan Bălan, din Valea Jiului: Mariana Alexandru, Elisabeta Bogățan, Anca Ciolca, Mirela Cocheci, Mariana Ghicioi, Florentina Mitrică, Dorel Neamțu, Carmen Pinte, Petronela Vali-Slavu. Invitat special este tânăra și talentatat cantautoare Luminița Donisă. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sală, iar pentru rezervări, sunteți invitați să sunați grabnic la numărul de telefon: 0728-100.682.

Programate așadat, pentru ultimele 4 zile ale acestei săptămâni,  ”Zilele Aztek Art” oferă iubitorilor de artă în spații neconvenționale oportunitatea de a savura o cafea de calitate într-un spațiu dedicat artelor, în compania unora dintre cei mai apreciați artiști și creatori de frumos ai Văii Jiului și a invitaților acestora.