”Gheata de aur” Dorin Mateuț dă lovitura de start a semifinalei Cupei României la fotbal de la Hunedoara

”Gheata de aur” Dorin Mateuț dă lovitura de start a semifinalei Cupei României la fotbal de la Hunedoara

Prima semifinală a ediției din acest sezon a Cupei României la fotbal, aduce față în față miecuri, 17 aprilie 2024, de la ora 19,00 echipele Corvinul Hunedoara și FC Voluntari. Evenimentul sportiv va avea loc pe stadionul ”Michael Klein” din municipiul Hunedoara iar lovitura de start va fi dată un de un alt mare fotbalist al României, Dorin Mateuț, care a jucat sub culorile Corvinului în anii 80.

Dorin Mateuț a fost prezent astăzi și la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, unde i-a prezentat primarului Dan Bobouțanu, ”Gheata de aur”, râvnitul trofeu individual din fotbal pe care l-a obţinut în sezonul 1988 – 1989, când a marcat 43 de goluri pentru Dinamo (club la care s-a transferat, de la Corvinul, în 1986). Dorin Mateuţ este fotbalistul model care a inventat noţiunea de „mijlocaş – box to box” (jucător care acoperă toată zona dintre cele două careuri ale terenului de fotbal, având un aport semnificativ şi în defensivă, şi la construcţie, şi la finalizare).

Alături de Dan Bobouţanu – primarul Hunedoarei, gazdele lui Dorin Mateuț în vizita sa la Hunedoara i-au fost şi bunii săi prieteni şi colegi de generaţie Ioan Andone şi Dan Colesniuc, împreună cu care a discutat despre vremurile de altă dată, dar şi despre emulaţia produsă acum de Corvinul Hunedoara. Dorin Mateuţ va da lovitura de start a partidei din această seară, semifinala Cupei României, disputată cu FC Voluntari.

Corvinul s-a calificat pentru a treia oară într-o semifinală a Cupei României, după ce a mai ajuns în acest act în ediția 1982-83, când pierdea la lovituri de departajare la Arad în fața Politehnicii Timișoara (8-9), și în ediția 1983-1984, când ceda la Făgăraș con­tra echipei Dinamo (0-2). Jucătorii de la Corvinul, pre­gătiți de Florin Maxim, vi­sează și mai departe, la o calificare în finala întrecerii și, chiar mai mult, pentru că au prins curaj.

Hai, Corvinul!