”Glasuri de argint” din Valea Jiului, la Festivalul Internațional de Muzică pentru Copii de la San Remo

”Glasuri de argint” din Valea Jiului, la Festivalul Internațional de Muzică pentru Copii de la San Remo

Grupul micilor dar extrem de talentaților artiști pregătiți la Clubul Copiilor Valea Jiului, de inimoasa și ambițioasa profesoară de canto Ileana Berki, în cadrul proiectului său de suflet ”Glasuri de argint” au ajuns astăzi, la San Remo, oraș cu puternice reverberații în istoria arte muzicale de pe întregul mapamond. Ei vor urca aici, pe scena Festivalului Mondial de Creație și Interpretare Muzicală pentru Copii San Remo 2024, eveniment ajuns la ediția cu numărul 23 și care, în acest an, care se desfășoară aici în perioada 17-20 aprilie.

Pentru a participa la acest festival internațional, acolo unde Ileana Berki a mai reușit să ducă mesajul ”Glasurilor de argint”, în primii ani ai mileniului III, membrii din generația actuală a grupului sau pregătit intens. Pentru acest eveniment ei au pregătit o piesă de mare sensibilitate, dar și de mare necesitate în contextul geopolitic al vremurilor pe care le trăim. ”Fără război!” piesa pe care grupul ”Glasuri de argint” o vor interpreta pe scena Festivalului Mondial de Creație și Interpretare Muzicală pentru Copii San Remo 2024, este mesajul de pace lansat din glasuri, dar mai ales din inimi, de copiii pentru cei care au obligația de a rezona la acesta, de a le lăsa copiilor de astăzi dreptul de a trăi într-o lume fără conflicte armate, într-o lume a păcii.

Pentru ca mesajul muzical al ”Glasurilor de argint” din Valea Jiului să ajungă pe scena muzical-artistică de la San Remo, spre care sunt ațintiți acum ochii întregii planete, întreaga comunitate locală din Valea Jiului, dar și mulți oameni generoși din județul Hunedoara, s-au mobilizat pentru a strânge suma necesară acoperirii costurilor de deplasare, cazare și acomodare a grupului de copii, a profesorilor și reprezentanților părinților care însoțesc delegația Clubului Copiilor Valea Jiului în Italia. ”Clubul Copiilor Valea Jiului și Asociația Glasuri de argint Vulcan mulțumește tuturor pentru sprijinul financiar acordat Grupului de elevi care participă la Festivalul Internațional de Creativitate și Muzică Școlară Sanremo 2024, respectiv: d-lui Laurențiu Nistor – Președintele Consiliului județean Hunedoara, d-lui vicepreședinte al CJH – Alin Țamba și membrilor Consiliului Județean Hunedoara, în special d-lui consilier județean Gabriel Pârvuța. De asemenea, transmitem mulțumiri Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, colegilor din învățământ, personalului din cadrul primăriilor Vulcan, Petroșani, Lupeni, Petrila și tuturor oamenilor de bine care au donat în nume propriu prin transfer bancar sau în urnele amplasate. Mulțumiri adresăm și Consiliilor locale din Vulcan, Lupeni, Petroșani și Petrila, primarilor Cristian Merișanu, Lucian Resmeriță, Tiberiu Iacob Ridzi, Vasile Jurca dar și asociațiilor și companiilor care au sponsorizat acest proiect: ASOCIAȚIA MAGNUS PRIORATUS ROMANIAE – O.S.M.T.H.,  ASOCIAȚIA NEBOISA, ASOCIAȚIA COMPOSESORALĂ STRAJA STERMINOS, GRUNI ZĂNOAGA, ZONA D SRL, S.C .COMEXIM R., ADARCO INVEST, SC MATRIX URBAN PROCONS, SC NICHOLAS COMPANY SRL- magazinele 1001 Articole, USA -WRESTLING CLUB PENNSYLVANIA-Laurențiu Palade, ASOCIAȚIA C.A.R IFN PARÂNGUL, ASOCIAȚIA C.A.R. CFR, ASOCIATIA PRUDUCĂTORILOR LIBERI LUPENI, S.C. EXPERT SERVICE TERMOCLIMA S.R.L, CABINET EXPERT CONTABIL -Boțoroga Daniela, RESTAURANT TRILOGY, INCD INSEMEX PETROȘANI și COFETĂRIA STONE. Într-un fel, putem spune că mesajul nostru muzical ”Fără răboi!” este nu doar mesajul de pace al ”Glasurilor de argint”, ci mesajul de pace al unei întregi comunități”, a declarat prof. Cosmin Kiss, directorul Clubului Copiilor Valea Jiului.

Piesa cu care vor participa copiii din Valea Jiului la Festivalului Mondial de Creație și Interpretare Muzicală pentru Copii San Remo 2024, poate fi vizionată pe platforma YouTube, urmând linkul de mai jos:

Succes în festival, ”Glasuri de argint” !