Corvinul Hunedoara scrie istoria unei mari performanțe: Calificarea în finala Cupei României la fotbal

Corvinul Hunedoara scrie istoria unei mari performanțe: Calificarea în finala Cupei României la fotbal

Fotbaliștii generației de astăzi de la Corvinul Hunedoara au scris încă un episod în cartea de onoare a performanțelor înregistrate de clubul-fanion al județului Hunedoara, după ce au reușit să învingă, în semifinala ediției din acest an a Cupei României la fotbal, FC Voluntari, calificându-se astfel în finala competiției.

Este pentru prima oară când echipa hunedoreană se califică în finala Cupei României la fotbal, tot așa cum este pentru prima oară în istoria acestei valoroase competiții fotbalistice când o echipă din o echipă dintr-un eșalon inferior al fotbalului românesc dispută finala Cupei României.

Totul a fost posibil joi, 17 aprilie 2024 după un alt meci spectaculos în care fotbaliștii antrenați de Florin Maxim au învins cu 3-1 mult mai titrata echipă FC Voluntari, marcatori fiind: Antoniu Manolache (20′), Alexandru Neacșa (61′) și Marius Coman (72′) a căror reușită a ridicat în picioare publicul hunedorean prezent pe stadionul ”Michael Klein”, în timp ce ilfovenii și-au făcut doar câteva minute de speranță, după egalarea reușită de Daniel Florea (33′). Nu doar cei trei autori ai goluruilor care duc Corvinul în finala Cupei României au fost eroii acestei partide, ci întreaga echipă trimisă pe teren de antrenorul Florin Maxim: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache (D. Pop 90′), Velisar – Hrezdac (M. Chindriș 88′), Bradu – Lupu (Hergheligiu 90+3′), Al. Neacșa (cpt.), Nic. Pîrvulescu – M. Coman (T. Mitran 90+3′). Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Predică, Seb. Ion, Câmpan.

Corvinul Hunedoara este prima finalistă din acest sezon al Cupei României, iar joi se decide cine îi va fi adversara, între SC Oțelul Galați și Universitatea Cluj, ambele participante în prima ligă a fotbalului românesc. Finala este programată și în acest sezon la Sibiu, pe stadionul Municipal, în data de 15 mai 2024.

Speranțele suporterilor, finanțatorilor, conducătorilor, antrenorilor și jucătorilor de la Corvinul Hunedoara se îndreaptă acum spre o performanță și mai ambițioasă: câștigarea Cupei României. Este  un vis la care subscriu nu doar jucătorii și antrenorii generației prezente a clubului hunedorean, ci și Mircea Lucescu, Ioan Andone, Dorin Mateuț și poate, de acolo, de undeva de sus, dintre stele, Mișa Klein, fotbaliștii generației de aur a Corvinului Hunedoara. Tot așa cum mari speranțe în victorie își pun și zecile de mii de suporteri, din rândul cărora fac parte și primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu sau președintele CJH, Laurențiu Nistor, oameni care și-au dat mâna pentru a readuce Corvinul Hunedoara în elita fotbalului românesc și, spre bucuria generală, demersul lor comun s-a dovedit a fi unul de succes.

Până când Corvinul Hunedoara va reveni în primul eșalon fotbalistic al țării, visul califiării în finala Cupei României la fotbal a devenit realitate. Corvinul Hunedoara este prima echipă dintr-o ligă inferioară care iese din faza grupelor, de când competiția are un nou format, drumul spre acestă performanță fiind fiind presărat cu victoriile repurtate în fazele anterioare ale competiției, în care a trecut, pe rând, de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3/Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off/Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe/Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe/Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe/Liga 3) și CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1).

Corvinul Hunedoara a mai jucat în penultimul act al Cupei României în 1983 și în 1984, însă a pierdut întâlnirile cu Politehnica Timișoara și Dinamo. Generația 2024 reușește astfel una dintre cele mai valoroase performanțe din întreaga istorie de peste 100 de ani a acestui club sportiv, calificându-se în premieră în finala Cupei României la fotbal. Iar istoria se scrie, mai departe, sub ochii noștri. Hai, Corvinul!

Foto: Călin Corpaciu