Veteranii vieții de familie din Uricani, premiați de autoritățile locale

Veteranii vieții de familie din Uricani, premiați de autoritățile locale

Respectul pentru seniorii din comunitatea locală a orașului Uricani este unul pe care primarul Dănuț Buhăescu și ceilalți reprezentanți ai administrației locale conduse de acesta nu pregetă să-l arate în fiecare zi, dar mai ales atunci când se ivesc momente speciale cum sunt, spre exemplu, și cele ocazionate de aniversarea de 50 de ani de căsătorie a veteranilor vieții de familie din această comunitate.

Un astfel de fericit eveniment a avut loc în data de 18 aprilie 2024, când la sediul Primăriei orașului Uricani au fost invitate familiile care în anii 2023 și 2024 au atins această fericită performanță a vieții lor de familie.

Cele șapte noi familii de aur ale Uricaniului au fost sărbătorite așa cum se cuvine chiar în Cabinetul primarului Dănuț Buhăescu, unde acesta, împreună cu viceprimarul Corneliu Braia și alți șefi de servicii din cadrul administrației locale, i-au felicitat, atât pe cei care au putut răspunde prezent cât și pe cei care, din motive de sănătate, nu au putut face deplasarea la sediul Primăriei.

”Suntem onorați că putem celebra împreună aniversarea semicentenară a familiei dumneavoastră, care este nu doar un excepțional model de conviețuire în cadrul familiei, ci constituie însăși o definiție a celor mai de preț valori ale acesteia. Vă rugăm să primiți întregul respect și admirația noastră profundă pentru exemplul dumneavoastră de viață de familie, precum și pentru rolul pe care l-ați avut în dezvoltarea orașului nostru și în viața comunității locale din orașul Uricani. Vă dorim ca viața să vă fie la fel de frumoasă, presărată cu încă multe aniversări fericire, cu bucurii și sănătate, alături de cei dragi. În numele administrației publice locale din orașul Uricani și al meu personal, vă felicit și vă doresc din tot sufletul ”La mulți ani!” le-a spus primarul Dănuț Buhăescu, sărbătoriților.

Acesta le-a înmânat de altfel și ”Diplomele de excelență” precum și celelalte premii speciale acordate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, potrivit Hotărârii de Consiliu local adoptată în acest scop la inițiativa primarului Dănuț Buhăescu.

De această dată, familiile care au beneficiat de aceste onoruri la aniversarea semicentenarului lor familial sunt: Eva și Constantin Jianu, Măriuța și Petru Timișan, Maria și Ioan Apostol, Domnica și Ioan Lazăr, Ana și Arpad Szatmary, Anastasia și Ion Enache, Mărioara și Ion Tivig.

Și la Uricani, la fel ca și în multe alte localități din România, a devenit o tradiție recompensarea de către autoritățile publice locale a familiilor pentru care căsnicia a atins considerabilă cotă a vârstei de aur.