Colegiul Național de Informatică “Carmen Sylva” pune Petroșaniul pe harta educației naționale prin rezultate impresionante

Colegiul Național de Informatică “Carmen Sylva” pune Petroșaniul pe harta educației naționale prin rezultate impresionante

Anul școlar 2023-2024 aduce o serie de surprize plăcute Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani, care se regăsesc într-o listă lungă a calificărilor la olimpiadele si concursurile școlare, la nivel județean și național.

“Ne mândrim cu rezultate de excepție pe care elevii colegiului le-au obținut la olimpiadele școlare pe discipline, dar și la concursurile naționale desfășurate până în prezent. Avem 9 elevi de la liceu calificați la etapa națională a acestor competiții școlare”, spune prof.dr. Ramona Stănescu, directorul Colegiului Național de Informatică “Carmen Sylva”.

Remarcabilă este desigur performanța elevei Sandu Bianca, pasionată de limba engleză, care s-a calificat la etapa națională a Olimpadei de Limba Engleză, calificare primită cu mult entuziasm de către întregul Colegiu. „Cu siguranță este o provocare și am un sentiment de responsabilitate, însă nivelul meu de cunoștințe a evoluat constant de-a lungul anilor și sunt încrezătoare în ceea ce știu. Limbile moderne constituie o pasiune pentru mine, fapt datorat poate și studiului îndelungat al acestora”, spune Bianca Sandu.

Geografia s-a dovedit a fi cea mai frumoasă materie de studiu pentru elevul Rädermacher Albert, care s-a calificat la Olimpiada Națională de Geografie, deși el este elev în clasa a XII-a la profilul real din cadrul CNCS Petroșani. „Motivat de succesul meu la Olimpiada Județeană de Geografie am încrederea și determinarea că pot obține rezultate excelente și la Olimpiada Națională de Georgrafie. Mă voi concentra și mă voi pregăti intens pentru a reprezenta cu mândrie atât Colegiul, cât și județul Hunedoara în domeniul geografiei”, a declarat olimpicul Albert Rädermacher.

Olimpiada de Biologie a adus și ea două calificări, la nivel național pentru acest Colegiu, prin elevii Andronache Eduard (clasa a IX-a) și Ațigancei Adriana (clasa a X-a). „Olimpiada de biologie este una grea, la fel ca toate celelalte, dar este totodată și una frumoasă, care îți aduce o experiență plăcută. Sunt sigură că ne vom descurca și le urez succes tuturor colegilor calificați la olimpiadele naționale din acest an”, a spus Adriana Ațigancei.

De asemenea, Nemeș Eduard, elevul pasionat de Informatică al acestei școli, a reușit calificarea la Olimpiada de Informatică Aplicată, fiind coordonat de prof. Adriana Petrescu. Acesta a declarat că o participare olimpică la un astfel de nivel ”este destul de grea, pentru că trebuie pregătire de mai mulți ani, mai ales în domeniul informaticii unde lufrurile sunt într-o permanentă schimbare și evoluție de la un an la altul, dar mă pasionează foarte mult acest domeniu și sunt la curent cu toate noutățile.”

Între competițiile de certă valoare la care participă, în mod constant, elevii Colegiului Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani, Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist își propune sa le testeze elevilor cunoștințele in domeniul utilizării aplicațiilor Microsoft. Din fericire, și în acest an, colegiul petroșenean a obținut două calificări naționale, una la secțiunea PowerPoint și o alta la  secțiunea Word, prin elevele Luminița Donisă, respectiv Diana Ghiura.

”Calificarea la etapa națională a concursului Microsoft Office Specialist categoria Word 2019 este o realizare importantă pentru mine, întrucât este un examen de dificultate destul de ridicată. Mă aștept să fie o probă dificilă având în vedere complexitatea etapei județene, dar voi încerca să aplic tot ceea ce știu pentru a obține un punctaj cât mai bun”, spune Luminița Donisă. Iar colega acesteia, Diana Ghiura completează: ”Sunt foarte entuziasmată pentru participarea mea la etapa națională a concursului Microsoft Office Specialist, secțiunea PowerPoint 2019. Am încredere în cunoștințele acumulate în ultimul an și îmi voi da silința pentru a obține un punctaj cât mai bun.”

Calificarea la faza internațională și reprezentarea României în cadrul acestui concurs de informatică dezvoltat de compania Microsoft presupune și o vizită în Statele Unite. Această performanță a mai fost atinsă la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” de fosta elevă Emilia Slavu, în anul 2022.

Alte performanțe notabile pentru elevii acestui liceu aparțin Adoniei Antonescu – calificată la etapa națională a concursului ”Made for Europe” și lui Ionuț Bălușe, calificat la faza națională a concursului „Alege! Este dreptul tău!”.

Directorul unității de învățământ, prof.dr. Ramona Stănescu transmite felicitări deopotrivă, elevilor și profesorilor coordonatori pentru rezultatele frumoase obținute, dorindu-le totodată succes în misiunea lor de a reprezenta cu cinste Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva”, Petroșaniul și Valea Jiului în competițiile de top ale științei și educației naționale.

A consemnat Radu TAMÁSI