Hunedoreni de frunte la sărbătoarea ADR Vest Timișoara

Hunedoreni de frunte la sărbătoarea ADR Vest Timișoara

Joi 25 aprilie, la Timișoara, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a sărbătorit 25 de ani de investiții în Regiunea Vest

Județul Hunedoara, unul dintre beneficiarii proiectelor cu finanțare nerambursabilă derulate prin intermediul ADR Vest, a fost reprezentat la eveniment de administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, și de primarii din localitățile Geoagiu (Vasile Cărăguț), Petrila (Vasile Jurca), Totești (Tiberiu Pasconi), Uricani (Dănuț Buhăescu) și Vulcan (Cristian Merișanu), la întâlnire fiind prezent, de asemenea, subprefectul județului Hunedoara, Lorincz Szell și directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului, Alexandru Kelemen.

În toți acești ani, ADR VEST s-a ghidat pe principiul ”INVESTIM, NU CHELTUIM!” și a reușit să implementeze împreună cu partenerii săi, administrațiile publice din cele patru județe ale Regiunii și cu IMM-urile, numeroase proiecte de modernizare și dezvoltare a comunităților locale, a capacităților de producție și serviciilor.

Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, sub conducerea directorului general Sorin Maxim, ADR Vest a jucat un rol decisiv în dezvoltarea regiunii noastre. Investițiile finanțate din fonduri europene vizează patrimoniul, infrastructura rutieră, sănătatea, educația, îmbunătățirea confortului cetățenilor și nu numai, iar schimbările se văd la fiecare pas. ”Județul Hunedoara traversează una dintre cele mai bune perioade din acest punct de vedere. Fondurile nerambursabile atrase în ultimii patru ani de către echipa coordonată de președintele Laurențiu Nistor, se ridică la peste 1 miliard de euro! Este un record! Lucrăm astăzi pentru viitor! Felicit echipa ADR Vest, pe toți cei care au contribuit la implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Și, pentru că suntem la începutul unui nou program la nivel regional, urez ADR Vest mult succes în demersul de a asigura coeziunea la nivelul Regiunii Vest!”, a declarat Costel Avram.

Acesta apreciază că, așa cum județul Hunedoara a contribuit decisiv la dezvoltarea României până în anii 90, este momentul ca România, prin Regiunea Vest, să contribuie la reducerea decalajelor existente, generate de schimbările produse atât în mediul economic, cât și social!

Prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 la nivelul regiunii au fost atrase peste 920 de milioane de euro. O parte însemnată a acestor fonduri a ajuns în județul Hunedoara, unde au fost realizate proiecte de infrastructură rutieră, sanitară și educațională, au fost restaurate monumente istorice ori au fost reabilitate și refuncționalizate numeroase zone urbane.

Investițiile în dezvoltarea acestei regiuni nu se opresc aici. Alte aproape 1,2 miliarde de euro sunt disponibile prin Programul Regional Vest 2021-2027.