Asfaltul de pe Green Line se toarnă în localitățile Văii Jiului, iar municipiul Vulcan este cel mai mare beneficiar

Asfaltul de pe Green Line se toarnă în localitățile Văii Jiului, iar municipiul Vulcan este cel mai mare beneficiar

Pe mai multe sectoare de drumuri publice din Vulcan, Lupeni și Petroșani s-a circulat marți, 14 mai 2024 cu destulă dificultate. Iar asta nu din pricina vreunor ambuteiaje, ci pentru că în aceste localități a început asfaltarea mai multor tronsoane de drumuri publice, lucrări prevăzute în contractul de implementare al proiectului ”Green Line Valea Jiului”.

Cel mai mare beneficiar al acestui tip de lucrări este municipiul Vulcan, unde pe o porțiune de mai bine de 2 km, se va turna covor de asfalt nou. Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că această lucrare era demult așteptată de vulcăneni și că ea va conduce la creșterea gradului de siguranță a traficului rutier pe strada Nicolae Titulescu, principala șosea de tranzit a localității.

”După ani de zile de când așteptăm acest lucru, acum prin proiectul european Green Line Valea Jiului au început lucrările de asfaltare pe această porțiune de 2,2 km care însemană toată strada Nicolae Titulescu, de la intrarea în Vulcan, de la stadion, până la Dincă, în zona BCR-ului. O astfel de lucrare era mai mult decât necesară, însă trebuie să recunosc că fără aportul fondurilor europene, noi ca administrație locală, nu am fi reușit mai mult decât să facem câteva peticiri ale gropilor din asfalt. Din fericire a apărut această oportunitate și, chiar dacă lucrările au fost o bună bucată de vreme întârziate, ne bucurăm că în câteva zile vom putea circula pe această stradă în condițiile cele mai bune”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta a mai precizat că municipiul Vulcan va mai beneficia de turnarea de covoare de asfalt și pe alte sectoare de drum, atât în cadrul proiectului ”Green Line Valea Jiului” care prevede și asfaltarea străzii din Colonia de Jos care duce către Depoul de autobuze electrice, dar și în cadrul unor proiecte derulate cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara, care a preluat porțiuni din DN 66A în zona Sohodol și în zona Coroești, pe care se va turna de asemenea covor nou de asfalt.