Parteneriat pentru modernizarea infrastructurii rutiere între CJH și Primăria Petroșani

Parteneriat pentru modernizarea infrastructurii rutiere între CJH și Primăria Petroșani

Administrația publică locală de la Petroșani și Consiliul județean Hunedoara sunt parteneri într-un program privind modernizarea infrastructurii rutiere, parteneriat ale cărui efecte sunt deja vizibile, pe mai multe tronsoane de drumuri publice de pe raza municipiului Petroșani.

La Petroșani, după cum a precizat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, parteneriatul dintre CJH și Primăria Petroșani permite și reabilitarea altor sectoare de drumuri publice, pentru care administrația județeană și-a asumat finanțarea lucrărilor de asfaltare. ”Este vorba despre tronsonul cuprins între intersecția străzii 1 Decembrie 1918, cu Slătinioara, până dincolo de sensul giratoriu cu avion, și în sus, mergem până la viaduct. E vorba de tronsonul de drum pe care l-a preluat consiliul județean. Toată lucrarea este finanțată de administrația județeană. Este o lucrare de reparație, alături de celelalte două tronsoane din zona Rusu și cel cuprins între intersecția cu Petrila, până dincolo de Roșia. Toate aceste trei tronsoane de drum vor fi reparate din banii consiliului județean. Mulțumesc domnului președinte Laurențiu Nistor pentru că s-a luat această hotărâre de preluare și reparații a acestor tronsoane de drumuri publice”, a spus Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Zilele acestea au demarat și la Petroșani, la fel ca și în celelalte două municipii din Valea Jiului (Vulcan și Lupeni) o serie de lucrări de infrastructură rutieră cuprinse în cadrul proiectului liniei verzi de transport local, ”Green line Valea Jiului” care va deveni, la rândul ei, funcțională, în cursul acestui an. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că, în cursul săptămânii viitoare vor începe asfaltările și pe DN 66. ”Este vorba de 2 km, tronsonul de la intersecția cu sensul giratoriu de la Kaufland, până dincolo de zona benzinăriilor. Și încă un km de la colegiul Mihai Eminescu până la Biserica Catolică. Toate aceste lucrări pe domeniul public se vor efectua în perioada următoare. Și pe această cale cer scuze participanților la trafic pentru inconvenientul și disconfortul creat de aceste lucrări, a căror finalziare va avea însă efecte benefice evidente”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai precizat că o serie de lucrări de reparații se vor mai face și pe tronsonul de drum cuprins de la sensul giratoriu de la intesecția cu Petrila până dincolo de Roșia, acolo unde astfel de lucrări sunt necesare.