”Sanitarii pricepuți” își dau întâlnire astăzi la Palatul Cultural din Lupeni

”Sanitarii pricepuți” își dau întâlnire astăzi la Palatul Cultural din Lupeni

Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni este astăzi gazda competiției municipale a echipajelor de prim ajutor ”Sanitarii Pricepuți”, din cadrul Programului Național al Crucii Roșii Române „Educație pentru sănătate și primul ajutor”.

Elevi de gimnaziu și liceu de lșa unitățile de învățământ din municipiul Lupeni se vor întrece, îmn cadrul acestui concurs, în probele teoretice și practice privind măsurile de prim ajutor care trebuie acordate persoanelor aflate în riscul pierderii vieții.

Evenimentul este organizat de Comitetul Subfilialei de Cruce Roșie Română Lupeni (condus de dr. Ana Maria Neagoe – Președinte), cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni. Acest program al Crucii Roșii din Lupeni este coordonat de dr. Mariana Donica, vicepreședinte al Subfilialei de Cruce Roșie Română Lupeni.

Participarea publicului la acest eveniment este la fel de importantă, deoarece poate aduce un plus de informații legate de modalitățile de acordare a primului ajutor, în același timp constituind – prin biletul achitat la intrare, în valoare de 5 lei/copilă și 10 lei/adult – sursa financiară necesară pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru trusele de prim ajutor ale Subfilialei de Cruce Roșie Română din Lupeni!

Concursul ”Sanitarii pricepuți” va începe de la ora 14,00.