La Vulcan se configurează o nouă zonă de promenadă, pe strada Nicolae Titulescu

La Vulcan se configurează o nouă zonă de promenadă, pe strada Nicolae Titulescu

Dincolo de lucrările de infrastructură majore, care s-au concretizat în primele luni din acest an cu modernizarea carosabilului pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Vulcan, prin introducererea unei noi rețele de iluminat public și prin dezafectarea vechii rețele de termoficare, o nouă serie de activități edilitare se desfășoară în prezent în acest cartier vechi al Vulcanului.

Primarul Cristian Merișanu spune că și-a propus nici mai mult, nici mai puțin, decât să transforme această zonă urbană într-un nou loc de întâlnire al locuitorilor. În acest scop, de curând au început lucrările de reabilitare în Parcul ”Avram Iancu”, pe care administrația locală vrea să-l reamenajeze în cinstea Eroului Național Avram Iancu de la a cărui naștyere se înplinesc în acest an 200 de ani, dar și pentru a reda acestui parc strălucirea de odinioară și statutul de cel mai mare parc din municipiu.

Mai mult decât atât, primarul Cristian Merișanu spune că și-a propus ca întreaga zonă cuprinsă între Piața centrală și parcul de la Școala gimnazială nr. 1 a străzii Niculae Titulescu să fie transformată într-o arteră de promenadă, de odihnă și relaxare pentru cetățeni, dar și într-un punct de interes pentru turiști, având în vedere că aceasta este cuprinsă deja în ruta turistică națională ”Atrium”, care promovează ansamblurile de clădiri rezidențiale construite în Europa de Est după cel de-al Doilea Război Mondial.

Primele lucrări și primele investiții ale acestui proiect sunt deja vizibile. Pe această porțiune a străzii Nicolae Titulescu, după demontarea țevilor de la vechea rețea de termoficare, terenul a fost nivelat și refăcut, s-au făcut înierbări și alei noi, iar zilele acestea au fost montate bănci de odihnă cu pergole și stâlpi de iluminat ornamentali cu alimentare solară, dar și coșuri de gunoi, pergole pentru flori etc. ”Ne dorim ca pe acest tronson al străzii Nicolae Titulescu să realizăm o alee de promenadă frumoasă, atractivă, utilă, astfel încât oamenii să circule pe această stradă cu plăcere, fie pietonal, fie pe pistele de biciclete pe care le avem configurate de mai mulți ani. Vom înfrumuseța acest loc, an de an, cu noi puncte de interes pentru cetățeni și cu noi puncte de reper pentru turiști. Transformăm, după un plan binestabilit, tot ceea ce ține de infrastructura urbană și vrem să facem din orașul nostru unul frumos, unul atractiv, unul în care oamenii să se simtă bine și, împreună cu cetățenii, vom reuși acest lucru!”, spune primarul Cristian Merișanu.

Acesta spune că și alte zone cu potențial similar vor fi puse în valoare, în periada următoare, în scopuri similare și se declară cănvins de faptul că cetățenii apreciază schimbările pozitive care au loc pe raza localității, menite să pună în valoare comunitatea și municipiul.