Minerul Lupeni – o echipă pentru toți, toți pentru o echipă !

Minerul Lupeni – o echipă pentru toți, toți pentru o echipă !

La Lupeni fotbalul a fost dintotdeauna cel mai frumos spectacol sportiv, iar Minerul Lupeni a fost cea mai iubită echipă.

Cu amintirea vremurilor în care un oraș întreg umplea tribunele stadionului ”Minerul” din Lupeni, Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni împreună cu finanțatorii echipei de fotbal Minerul Lupeni invită lupenenii, cu mic, cu mare, la stadion pentru a trăi împreună bucuria ultimului meci din campionatul Ligii a IV-a, care poate consemna statutul definitiv de lider județean al echipei Minerul Lupeni.

După mai bine de 16 ani în care echipa de suflet a lupenenilor a rătăcit în amintirea vremurilor de odinioară și după doar doi ani de la decizia reînființării echipei, urmare a unui parteneriat de succes între Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni și oamenii de afaceri iubitori de sport din Lupeni, Minerul Lupeni se află în fața unei performanțe deosebite: câștigarea titlului de  campioană județeană care-i va da dreptul de a intra în barajul pentru pentru promovarea în Liga a III-a și câștigarea finalei județene a ”Cupei României”. Dacă în ceea ce privește trofeul ”Cupei României”, Minerul Lupeni deja și-a câștigat locul în finală, pentru a ajunge în barajul de promovare în Lia a III-a, fotbaliștii Minerului Lupeni mai au de trecut doar un singur hop: meciul din ultima etapă de campionat județean, disputat acasă, în compania echipei din Sântămărie Orlea.

Acest meci, al ultimei etape de campionat, va fi jucat acasă, pe stadionul Minerul din Lupeni duminică, 2 iunie 2024, de la ora 11. ”Îi invit pe locuitorii municipiului Lupeni cu mic, cu mare, cu toată familia, să vină la acest meci, să susținem împreună echipa noastră de suflet și dea Dumnezeu să ne bucurăm de atingerea obiectivului privind calificarea în barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Știu că băieții noștri au puterea de a ne oferi această bucurie, la finalul unui campionat în care multe ne-au fost potrivnice și nu întotdeauna cu fair-play, însă ambiția fotbaliștilor noștri și susținerea suporterilor ne-a făcut să putem învinge toate obstacolele. Vă invit să facem din acest prim succes al fotbalului lupenean renăscut sub culorile Minerului Lupeni o mare sărbătoare a sportului. Vă aștept la stadion să scandăm împreună: Hai, Minerul! Campionii! și să le spunem, într-un glas tuturor că „Avem echipă, avem valoare, Lupeniul este cel mai tare!”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta a mai precizat că, după meciul de duminică, cu Sântămărie Orlea, finalul ediției din acest an a campionatilui județean de fotbal va fi sărbătorit la Lupeni printr-un spectacol presărat cu multe suprize, eveniment care va avea loc la complexul sportiv, în spațiul de la ștrand. Aici va fi sărbătorit finalul unui an sportiv de excepție pentru Minerul Lupeni, echipa redevenită „fanion” al sportului lupenean, iar la petrecere sunt invitați toți suporterii echipei.

Câștigarea campionatului județean de fotbal conferă echipei Minerul Lupeni dreptul de a juca barajul pentru calificarea în Liga a III-a, în compania câștigătoarei campionatului județean din Arad, Viitorul Arad. Calificarea se va juca în doupă manșe, prima manșă urmând să se dispute la Arad pe 16.06.2024 iar returul, acasă, la Lupeni pe data de 23.06.2024. Între timp, Minerul Lupeni are șansa de a câștiga și ”Cupa României” – etapa județeană, competiție în finala căreia s-a calificat urmând să întâlnească rivalii de la Aurul Brad (echipă pe care au învins-o în campionat, cu scorul de 2-1 într-un meci dramatic, la Brad) în data de 7 iunie 2024, finala Cupei urmând săse desfășoare la Hunedoara, pe stadionul Michael Klein, de la ora 17:45.

”Sărbătorim Centenarul CS Minerul Lupeni în cel mai frumos mod cu putință. Suntem în fața unei performanțe de excepție: câștigarea campionatului și a Cupei României, în județul Hunedoara. Poate că unor le place sau nu, poate că unii vor sau nu să vadă acest lucru, însă pentru noi, Minerul Lupeni revine acolo unde îi este locul, în sport și în inimile suporterilor. Hai, Minerul! Vă aștept duminică,  2 iunie, la stadion. Să ne bucurăm de fotbal, de spectacol, de victorie, de succes!”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.