Corvinul 1921 a devenit echipa de onoare a județului Hunedoara

Corvinul 1921 a devenit echipa de onoare a județului Hunedoara

Luni, 27 mai 2024 s-a desfășurat una dintre cele mai emoționante înfruniri ale forului administrației județene. Întrunit în ședință extraordinară, plenul Consiliului județean Hunedoara a aprobat, în unanimitate, acordarea titlului de ”Cetățean de onoare al județului Hunedoara”, antrenorului echipei de fotbal FC Corvinul Hunedoara și acordarea de ”Diplome de excelență” jucătorilor și membrilor staff-ului clubului sportiv.

Distincțiile, acordate la propunerea președintelui CHJ, vin în mod firesc odată cu performanța fantastică a fotbaliștilor hunedoreni care au dus această echipă de fotbal reprezentativă a județului Hunedoara din Liga a II-a direct în Cupele Europene, după uluitoarea performanță a câștigării Cupei României la fotbal.

Evenimentul a avut loc la câteva zile după ce Florin Maxim a primit titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara”, acordat de Consiliul Local iar Florin Maxim s-a declarat absolut încântat de atenția și sprijinul de care se bucură din partea autorităților hunedorene. „Mă bucur nespus, pentru că m-am născut la Brad, am fost un băiat, cu dorinţe, cu vise şi ce poate fi mai frumos decât să obţii o performanţă notabilă în judeţul tău?! Le mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine. Mulţumesc şi familiei mele, care m-a susţinut atâţia ani. În acest judeţ s-a creat o energie cum rar mi-a fost să trăiesc. Eu şi noi toţi, jucători, staff, ne dorim mai mult şi eu sper să şi obţinem mai mult de-acum încolo în plan sportiv. Vă mulţumesc mult pentru sprijin, în numele meu şi al echipei” a spus Florin Maxim.

Consiliul județean Hunedoara se numără printre principalii finanțatori ai CS Corvinul 1921 Hunedoara, iar președintele CJH, Laurențiu Nistor dă asigurări că administrația județeană va rămâne alături de antrenorul Florin Maxim și de fotbaliștii care au scris istorie, anul acesta, în Cupa României. Acesta a spus, în cadrul ședinței festive a CJH, că membrii acestui club sportiv au făcut mândri întreaga comunitate a județului Hunedoara. ”Corvinul Hunedoara este această echipă frumoasă, talentată și motivată, care ne-a adus cea mai mare bucurie prin câștigarea Cupei României la fotbal, ediția 2024. În deschiderea ședinței extraordinare a Consiliului Județean Hunedoara, în cadrul unei festivități care a durat circa o oră, am conferit Titlul de Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara, antrenorului principal Florin Maxim, am acordat Diplome de Excelență componenților lotului, staff-ului tehnic și membrilor Consiliului de Administrație al FC Corvinul 1921 Hunedoara pentru contribuția adusă la această performanță deosebită. Îl felicit pe primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, pentru că a crezut cu tărie în acest proiect, pe care l-a inițiat în urmă cu câțiva ani, și a redeschis porțile performanței la Hunedoara. Îi felicit pe suporterii echipei Corvinul, pe toți locuitorii Hunedoarei, care au fost alături de echipă. Susținerea lor a contat enorm și rezultatele excelente realizate în teren de Corvinul au făcut să se vorbească de echipa noastră și de județul Hunedoara peste tot în lume”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Acesta a ținut să le mulțumească și membrilor din echipa CJH și consilierilor județeni, care au înțeles importanța proiectului de la Hunedoara și care au susținut reconstrucția echipei prin votul pozitiv acordat fiecărui proiect de hotărâre propus pentru sprijinirea Corvinului Hunedoara. Laurențiu Nistor apreciază că sportul apropie oamenii, iar atunci când apar și rezultatele, comunitatea este din ce în ce mai unită!

Prezent la şedinţa Consiliului Judeţean, primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a declarat: că proiectul său de suflet «Un oraş, o comunitate, o echipă» poate fi de acum numit în mod cert, „UN JUDEŢ, o comunitate, o echipă!”. „Gestul de apreciere al Consiliului Judeţean este important nu doar faţă de aceşti sportivi, ci faţă de comunitatea din municipiul Hunedoara. În urmă cu 50 de ani a mai existat o comunitate importantă din judeţ, cea din Petroşani, care prin echipa „Jiul” a câştigat acest trofeu. Au trebuit să treacă decenii pentru ca judeţul, prin municipiul Hunedoara, să redea cetăţenilor din întreaga zonă o echipă competitivă, iar prin această echipă care a câştigat Cupa României să se vorbească, din nou, laudativ la adresa nu doar a echipei cât şi a judeţului. Proiectul acesta este un mod de viaţă. Am crezut în el de la început şi conducerea Consiliului Judeţean ne-a fost alături, începând din momentul în care am răscumpărat din bani privaţi brandul Corvinul 1921 Hunedoara. Din vara anului 2021 începe povestea de succes a acestui club. Adresez Consiliului Judeţean mulţumiri, deoarece faceţi parte din acest proiect, cu toate divergenţele noastre politice. Fără politic nu se poate dezvolta un astfel de proiect. Ştiu că sunt voci care spun „de ce se amestecă politicul în sport, în fotbal?!”. Nu se poate altfel. Dacă s-ar retrage toate finanţările publice acordate pentru fotbal, ar mai rămâne vreo 4 echipe în Liga I, finanţate din bani privaţi, dar cred că şi acolo există alocaţi bani publici în baza Legii 350. În rest, fotbalul ar muri, de la eşalonul al V-lea, până la Liga I. Nu mai vorbesc de cluburile municipale de handbal, volei, baschet, care, de asemenea, ar dispărea”, a spus primarul Dan Bobouțanu.

Ședința festivă a CJH de luni, 27 mai 2024 s-a desfășurat cu trofeul ”Cupa României” în sala de ședințe.