O scânteie de bucurie în ochii fiecărui copil – o jucărie de 1 iunie prin intermediul Bibliotecii județene

O scânteie de bucurie în ochii fiecărui copil – o jucărie de 1 iunie prin intermediul Bibliotecii județene

Pentru Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva proiectele și activitățile dedicate copiilor au fost percepute mereu ca o datorie de suflet.

Ioan Sebastian Bara, managerul instituției spune că, în acest context, ”ziua de 1 iunie este întotdeauna un bun prilej de a ne manifesta preocuparea și dragostea față de copii, în mod deosebit pentru copiii instituționalizați, copii care trăiesc în centrele de plasament din județul Hunedoara.”

De aceea, cu mai bine de zece ani în urmă, colectivul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” a luat decizia de a fi alături de acești copii, mai ales în preajma zilei de 1 iunie, în acest scop fiind demarat proiectul „O jucărie pentru fiecare”. Astfel, copiii care trăiesc în centrele de plasament din județul Hunedoara se bucură și de atenția și de afecțiunea bibliotecarilor, de căldura sufletească a sutelor de locuitori ai județului Hunedoara care au venit la bibliotecă și au adus jucării pe care le-au oferit copiilor din Rețeaua de case familiale Orăștie, Rețeaua de case familiale pentru copii cu dizabilități Hunedoara, Centrul Maternal Hunedoara, Rețeaua de case familiale pentru copii cu dizabilități Vulcan și Apartament familial Vulcan.

”Știm foarte bine că acești copii au nevoie nu doar de jucării, știm că nu putem suplini lipsa îmbrățișării părintești, știm că nu putem acoperi toate nevoile acestor suflete greu încercate, dar gestul nostru dorește să aducă un licăr de lumină în ochii lor minunați. Bucuria cu care ne întâmpină, plăcerea cu care se apropie de fiecare obiect pe care-l primesc de la noi sunt tot atâtea dovezi ale faptului că merită să facem an de an acest gest. Ne bucurăm foarte mult când vedem că oameni cu suflet mare, tineri și vârstnici, dau dovadă de o generozitate impresionantă și sunt gata să ofere copiilor un strop de bucurie. Copiii sunt ai noștri, ei sunt viitorul și avem datoria, în măsura posibilităților noastre, să le facem copilăria cât mai plăcută”, a declarat Ioan Sebastian Bara.

Și în derularea acestei activități, Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” a avut ca partener de nădejde Consiliul județean Hunedoara. De altfel, administratorul public al județului, Costel Avram a fost prezent, la rândul său, trup și sugflet, în derularea acesturi proiect. ”Dincolo de politici de protecție a copiilor instituționalizați, dincolo de statistici, acești copii au nevoie de micile bucurie care pentru cei din familii normale sunt banale. Din acest punct de vedere, inițiativele care fac apel la solidaritatea noastră, a tuturor, sunt binevenite! Așa cum este și proiectul demarat în urmă cu mai bine de 10 ani, Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva sub genericul „O jucărie pentru fiecare”. Le mulțumesc celor care au adus jucării de la copiii, de la nepoții lor, sau le-au cumpărat special pentru această acțiune, numărul acestor oameni generoși este tot mai mare de la un an la altul și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Rezultatele au fost impresionante și în acest an. Sute de copii vor avea astfel în ochi acea scânteie de bucurie pe care ar trebui să o aibă fiecare copil pe acest Pământ!”, a declarat Costel Avram.

În aceste zile, echipa bibliotecarilor din Deva a distribuit aceste donații către destinatari, astfel încât ”o jucărie pentru fiecare” să ajungă la toți cei cărora li se adresează acest generos proiect al Bibliotecii.