Avanpremieră la Ziua Copilului, la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Avanpremieră la Ziua Copilului, la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

O vorbă din bătrâni spune că „dar din dar, se face rai”. Nimic mai adevărat, mai ales atunci când vorbele sunt însoțite și de fapte. Fapte care pot produce la un moment dat o imensă bucurie.

Aflându-ne în apropierea Zilei Internaționale  a Copilului, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroșani a avut loc astăzi o frumoasă acțiune pentru toți elevii de la învățământul special. În sala de sport a unității de învățământ s-au desfășurat probe sportive care le-a pus la încercare elevilor nu numai îndemânarea ci și spiritul de echipă.

Încurajările au fost atât pentru elevi cât și pentru profesorii care s-au încumetat să participe la întreceri alături de învățăceii lor. Timp de două ore voia bună, strigătele de încurajare și aplauzele au răsunat în sala de sport după care în bibliotecă, elevii au fost așteptați cu diplome, fursecuri și muzică.

Iar toate acestea au fost posibile datorită generozității cadrelor didactice și a celorlalți angajați  ai Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani, care s-au mobilizat și au pus mână de la mână pentru a le face copiilor o zi cu adevărat de sărbătoare și aici, la școală.

„Nu este pentru prima dată când profesorii de la această școală fac chetă pentru a le oferii elevilor câte o mică bucurie. Suntem o școală cu elevi cu posibilități materiale reduse, care provin din medii sociale defavorizate, iar noi, profesorii lor ne gândim să le facem câte o mică bucurie ori de câte ori putem. Suntem atenți cu elevii noștri și atunci când observăm anumite lipsuri materiale, ne mobilizăm și îi ajutăm cu haine, încălțăminte sau rechizite. Suntem mulțumiți că elevii noștri beneficiază și de o masă caldă prin programul ” O masă sănătoasă” și suntem convinși că pentru mulți dintre ei este prima sau de multe ori, singura masă” a declarat directorul liceului, prof.dr. Mihaela Marița.

Bucuria elevilor a fost imensă, iar unul dintre ei a concluzionat pentru toți: Aici, la ”Leonida” este cea mai tare școală din lume!”

Poate nu este chiar întrutotul adevărată această remarcă a elevului, dar faptul că un copil, un adolescent cu nevoi speciale, așa își percepe școala este, fără îndoială, un lucru nemaipomenit. Asta înseamnă că elevii se simt la acest liceu într-un mediu sigur, propice pentru dezvoltare și prietenos în același timp. De altfel, de-a lungul timpului s-a mai vorbit în presă despre „spiritul Leonida” sau despre „marea familie de la Leonida”. Dacă ați fi fost prezenți azi, în sala de sport a liceului ați fi observat că elevii și profesorii de aici sunt de fapt o mare familie. Iar pentru cei care sunt sceptici, își pot trimite  cu încredere copiii la acest liceu unde vor fi îndrumați de cadre didactice foarte bine pregătite, implicate cu minte, trup și suflet în tot ceea ce fac.

Acest liceu nu are nevoie decât de ceva mai multă încredere și de puțin sprijin din partea comunității. În această școală se pregătesc meseriașii viitorului, dar și mai important  este că aici, la „Leonida”, copii fără șansă au găsit un sprijin  real pentru continuarea studiilor. Au găsit o școală cu ușile larg deschise pentru toți!