S-au reluat lucrările la construcția Bazinului didactic de înot de la Lupeni

S-au reluat lucrările la construcția Bazinului didactic de înot de la Lupeni

După ce, la finele anului 2023, Compania Națională de Investiții (CNI) a suspendat execuția lucrărilor de construcție de la noul Bazin didactic de înot din Valea Jiului, care se construiește în municipiul Lupeni, din lipsă de fonduri, constructorul a revenit în cursul lunii mai pe șantier, după ce situația financiară a fost deblocată.

Investiția, finanțată în cea mai mare parte cu fonduri ale CNI completate de sume alocate de la Bugetul local al municipiului Lupeni se află la un stadiu fizic de execuție de peste 90%, după cum arată primarul Lucian Resmeriță, urmând să fie finalizată în cel mai scurt timp.

„S-a deblocat situația, plata este acum la zi, iar  constructorul a revenit pe șantier și se  lucrează într-un ritm alert. S-a introdus apă în bazin pentru a verifica etanșeitate acestuia. Nu este înregistrată nici un fel de pierdere, bazinul este realizat foarte bine, lucrările sunt avansate, în prioada imediat următoare se va monta gresia, pentru că aceasta trebuie să fie una specială, dat fiind faptul că e vorba de un bazin. Prin construirea bazinului de înot din Zona Agrement, care va beneficia de dotări la cele mai înalte standarde de performanță sportivă, creăm condiții atât pentru relaxare în timpul liber dar și pentru cei care doresc să practice sport de performanță,  la nivel competițional. Noi, ca administrație locală vom furniza aici toate utilitățile: energia electrică și gazul metan și ne vom ocupa efectiv de administrarea acestuia”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

După alocările care au venit de la Compania Națională de Investiții, lucrările au fost reluate într-un ritm alert astfel că, în doar câteva săptămâni, obiectivul de investiții va fi finalizat.

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 12 milioane de lei. Bazinul de înot de la Lupeni este construit în zona Agrement, în vecinătatea stației de plecare a telegondolei către stațiunea turistică Straja, pe un teren în suprafață de 15.430 mp pus la dispoziție de Consiliul Local Lupeni.

Această nouă investiție, care se alătură celorlalte,  la care se lucrează în prezent în municipiul Lupeni, la baza sportivă de la Liceul Tehnologic, la terenurile de sport, nu fac decât să creeze premisele pregătirii copiilor și tinerilor iubitori ai sportului, de unde, cu siguranță, se vor ridica noii campioni. Și, pentru că, în Lupeni există câteva asociații sportive, ai căror membri au obținut rezultate remarcabile la competițiile sportive desfășurate la nivel național și nu numai, la diferite ramuri sportive.