Cercetătorii de la Insemex au un program de cercetare ambiţios şi în 2015

gaman insemexActivitatea de cercetare reprezintă una din direcţiile importante în care se derulează activitarea Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare INSEMEX de la Petroşani.

În acest sens, anul 2015 se anunţă unul plin pentru cercetătorii prestigioasei instituţii din Valea Jiului care deja au elaborat un plan de cercetare pentru anul în curs. “Am stabilit, alături de colegi, un număr de 38 de propuneri pentru proiecte de cercetare, pe care le-am înaintat deja spre analiză şi aprobare la Comisia de Evaluare din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, de unde sperăm să obţinem pentru cât mai multe dintre acestea finanţarea neceară, în cadrul Programului Naţional pebtru Cercetare”, spune dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroşani.

Majoritatea proiectelor de cercetare pe care le propun cei de la istitutul de cercetare de la Petroşani vizează aspecte ce ţin de îmbunătăţirea stării de securitate, a aerajului şi ventilaţiei din subteran sau evitarea unor posibile accidente miniere sau explozii cu diverse cauze. În situaţia în care toate proiectele propuse de echipa de cercetători de la Petroşani vor fi acceptate, INSEMEX ar putea avea la dispoziţie un buget de circa 25 de miliarde de lei vechi pentru elaborarea studiilor de cercetare.



« (Știre anterioară)