Proiectele „Aqualand” ale cuplului Moloţ-Balint, bani aruncaţi pe apa sâmbetei

aqualandAnul trecut, înainte de alegeri, şefii Consiliului judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ şi Tiberiu Balint, au promis că vor construi, cu bani europeni, câte un complex acvatic de timp „Aqualand” aproape în fiecare dintre oraşele Văii Jiului.

Încet-încet, proiectul se dovedeşte a fi unul fantasmagoric, ca să nu spunem de-a dreptul că este vorba despre o mare păcăleală. Potrivit unor estimări sumare, pentru construirea complexelor de la Petroşani, Vulcan şi Uricani, promise la „prima strigare”, costurile totale depăşesc cu mult fondurile alocate de UE pentru acest segment de investiţii, pe Axa 5. Mai apoi, ceea ce la vremea respectivă nu au spus cei doi iniţiatori este că proiectele au o cotă de cofinanţare de peste 60% şi că întreţinerea bazinelor acvatice cadee, de asemenea, în sarcina autorităţilor locale.

Cum, după ani de funcţionare într-un municipiu reşedinţă de judeţ cum este Deva, Aqualandul se dovedeşte a fi o investiţie care mai mult închite decât produce bani, ne puteam întrebarea firească dacă primăriile din Valea Jiului pot face faţă unor cheltuieli similare, în condiţiile în care nici noul bazin de înot didactic de la Petroşani nu reuşeşte să-şi asigure costurile de funcţionare ?La feld e interesnt ar fi şi un sondaj în rândul cetăţenilor Văii Jiului ca sa aflăm dacă nu cumva aquaparcurile lui Moloţ şi Balint nu sunt altceva decât bani aruncaţi pe apa sâmbetei. Sau, cine ştie, vreo altă afacere „de şmen” a celor doi.