Avocaţii Paula Iacob şi Daniel Ionaşcu ar putea fi înlocuiţi de apărători din oficiu

Inculpaţii din „Dosarul Uricani” vor afla marţi dacă vor fi apăraţi de avocaţii aleşi ori de celebri Paula Iacob şi Daniel Ionaşcu. Instanţa nu mai vrea nici o amânare de termen pentru acest proces, aflat pe rol de acum trei ani, aşa că ia în calcul şi această posibilitate.

Avocaţii Paula Iacob şi Daniel Ionaşcu ar putea să fie scoşi din dosarul ce vizează accidentul de la Mina Uricani din 2011.

paula-iacobO parte a inculpaţilor dina cest dosar au ales să meargă pe mâna Paulei Iacob şi a asistentului acesteia, avocatul Daniel Ioanşcu şi, după cum se şoăteşte pe holurile Judecătoriei, onorariile nu au fost deloc mici. Numai că aceştia vin greu de la Bucureşti, au şi alte cauze în reprezentare şi, în consecinţă, procesul a trenat şi s-au pronunţat mai multe amânări, unele la cererea celor doi. De fapt, în luna ianuarie a anului trecut, preşedintele completului de judecată chiar a dispua amendarea lui Daniel Ionaşcu cu suma de 300 lei „pentru lipsa la acest termen de judecată, fără a asigura substituirea, apreciind că motivul invocat de acesta şi comunicat telefonic instanţei nu este supravenit şi în totalitate de neprevăzut”. Ulterior, totuşi, amenda a fost anulată, însă au urmat noi amânări de teremene.  Iar instanţa vrea să judece pe fond această cauză aflată pe rol de trei ani şi ia în calcul înlocuirea celor doi, decizie ce va fi anunţată la termenul de marţi. „Dispune emiterea unei adrese către apărătorii desemnaţi din oficiu în apărarea inculpaţilor Ciucă Aurelian Dragoş şi Moga Florin Nicuşor, respectiv d.lor avocaţi Manolache Nicolae şi Napău Stoica Radu Călin, pentru ca aceştia să studieze actele dosarului şi să se prezinte la termenul stabilit pentru a asigura apărarea acestor inculpaţi, în situaţia în care apărătorul ales al acestora nu se va prezenta”, a anunţat judecătorul de caz.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani din 5 februarie 2011 – soldat cu moartea a cinci electricieni – au fost trimişi în judecată patru foşti şefi ai Exploatării Miniere. Este vorba despre  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, acuzaţi de procurori de ucidere din culpă. Dosarul a ajuns pe rolul instanţei de la Petroşani în data de 20 martie 2012, iar acum, după mai multe termene, se află încă la faza probatoriului. De asemena, în cauză a fost acceptată şi eefctuarea unei noi expertize, inclusiv în domeniul electromecanic maşini şi echipamente miniere.