Nicolae Drăgoi nu mai e şef la CEH, dar încasează tot vreo 10.000 de lei salariu!

Deşi nu mai are funcţie de conducere în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, fostul adjunct Nicolae Drăgoi încă încasează un purcoi de bani, adică aproximativ 10.000 de lei lunar.

dragoiNicolae Drăgoi nu resimte, cel puţin deocamdată, lipsa unui post de conducere, asta dacă vorbim strict financiar. Reprezentanţii Sindicatului „Muntele”, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Huendoara, dezvăluie faptul că fostul director adjunct al CEH încă ar fi platit cu 10.000 de lei pe lună, deşi nu mai face parte din echipa care conduce acum entitatea energetică. Motivul este simplu: Nicolae Drăgoi este în concediu de odihnă pentru anul 2014, pe care nu şi l-ar fi efectuat, aşa că schimbarea de al vârful CEH încă nu se simte în conturile fostului adjunct. Potrivit declaraţiei de avere din anul 2014, Nicolae Drăgoi, a avut un venit de la CEH de peste 530 de milioane de lei vechi la care se mai adaugă şi venitul ca membru al Consiliului de Administraţie al CEH.

Privit drept un apropiat al familiei Resmeriţă, Nicolae Drăgoi a fost director al minei Paroșeni dar a condus, de două ori, şi Compania Naţională a Huilei Petroşani. Din 2013 a trecut pe postul de director al proaspăt – înfiinţatei Societăţi Naţionale a Huilei Petroşani, care ainclus minele viabile. De asemenea, după înglobarea minelor viabile în CEH, Drăgoi a fost numit director general adjunct al societății energetice.

La mijlocul lunii februarie a acestui an, odată cu schimbările operate la vârful structurii de conducere a CEH, Nicolae Drăgoi şi-a anunţat demisia din funcţia de adjunct, pe care a preluat-o fostul director general, Aurel Niculescu. Ar fi vrut să treacă la Societatea naţională de Închideri de Mine, dar transferul s-a blocat.