Rabla pentru telefoane: cum îţi iei un telefon nou dând unul vechi la schimb

   Apple acceptă smartphone-uri concurente în programul trade-in

iPhone-6-si-6-Plus-lansare-telekomÎn ciuda faptului că iOS a tot pierdut teren în faţa Android în utlimii ani, Apple nu a luat foarte multe măsuri în această privinţă. Lansarea iPhone 5C a fost primul pas, iar cele două modele iPhone 6 au demonstrat că Apple poate să îşi încalce promisiunile vechi pentru a rămâne un producător competitiv. Cea mai nouă iniţiativă de a lupta împotriva ecosistemului Google vine sub forma unui sistem de trade-in.

Magazinele Apple din toată lumea vor începe în curând să accepte telefoane Android, Windows Phone şi Blackberry în schimbul unui credit în magazin. Astfel, cei care doresc să îşi cumpere un iPhone, iPad sau orice alt produs din oferta companiei, pot veni cu telefonul vechi şi pot primi astfel o reducere din preţul de listă. Creditul este disponibil atât în magazin, cât şi online, iar predarea produsului vechi se poate face atât pe loc, cât şi prin poştă sau curier.

Programul de trade-in face parte din iniţiativa companiei de protecţie a mediului

Toate produsele pe care utilizatorii le predau, fie ele Apple sau alte branduri, se duc către centre de reciclare a materialelor. Apple a inclus şi un sistem inteligent care calculează valoarea produsului predat şi care acceptă doar modele de la Sony, Samsung, Nokia, LG, HTC şi Blackberry. Desigur, sumele pe care Apple le oferă nu sunt la fel de mari precum cele pe care le poţi obţine vânzând un smartphone pe piaţa gri.

Cu toate acestea, Apple speră să atragă destui uitizatori de Android (în special) către produsele sale.Posibilitatea de a cumpăra un iPhone la preţ redus i-ar putea tenta pe cei care sunt atraşi de noile display-uri mari de pe noile modele, dar care au cumpărat un smartphone concurent în perioada de dinaintea lansării din octombrie. Apple oferea până în prezent un sistem asemănător, însă care accepta doar modele de telefoane, tablete şi computere proprii.

Sursa:go4it.ro