5 remedii naturiste pentru constipație

     Constipația este neplăcută și poate cauza numeroase probleme, de la stări de oboseală, dureri și până la depresie. Vezi mai jos 5 metode naturiste prin care o poți trata:

constipatie

Fructe confiate

Fructele sunt bogate în fibre, iar cele confiate au efect rapid. Mănâncă prune, stafide sau smochine confiate pentru a trata constipația. Alternativ, poți lăsa 2-3 fructe deshidratate într-un pahar cu apă peste noapte, iar de dimineață bea apa și mănâncă fructele.

Semințe de in

Fibrele sunt cele mai bune pentru un tranzit intestinal sănătos, iar semințele de in sunt bogate în fibre. Ca să tratezi constipația, trebuie să mănânci zilnic 2 linguri de semințe de in – fie în iaurt, fie în compot sau în amestec cu cereale.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este foarte bun de consumat de trei ori pe zi, pentru că reglează tranzitul intestinal. Alternativ, poți face un suc din frunzele de păpădie proaspete, mărunțite în blender, apoi amestecate cu apă – lasă frunzele în apă timp de 15 minute, apoi bea soluția.

Salata de varză murată

Taie câteva frunze de varză murată, asezonează-le cu piper și ulei de măsline, apoi mănâncă salata la masă, goală sau împreună cu o friptură la grătar. Este eficientă împotriva constipației.

Mierea de albine

Mierea de albine este un alt remediu pe care îl poți folosi pentru a combate constipația. Dimineața, pe stomacul gol, ia o linguriță de miere. Fă acest lucru în fiecare dimineață.

Sursa:avantaje.ro