Disponibilizări amânate la CEH

Din cauza problemelor financiare, CEH nu poate opera disponibilizările de personal preconizate. De la CEH ar fi trebuit să plece prin programul de concedieri colective 540 de angajaţi, majoritatea personal TESA, însă disponibilizările sunt amânate din lipsă de fonduri. „Nu sunt suficiente fonduri la nivel images (19)de CEH pentru a acoperi prevederile din contractul colectiv de muncă. Persoanele concediate beneficiază de trei până la 12 salarii brute lunare pe companie la nivelul din anul 2014, însă în acest moment CEH nu are fondurile necesare. Ar trebui ca aceste persoane să plece cât mai repede pentru a se elimina din cheltuieli. Poate când CEH va intra în posesia ajutorului de stat se va întâmpla şi acest lucru”, a declarat preşedintele Sindicatului “Muntele”, Petre Nica.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, fiecare angajat ar fi trebuit să beneficieze de trei până la 12 salarii brute lunare, pe companie, la nivelul anului 2014. Altfel spus, fiecare din persoanele concediate beneficiază de sume cuprinse între 9.600 şi 38.400 de lei la ieşirea din sistem.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România şi are aproximativ 6.500 de angajaţi.