Începe eliberarea atestatelor de producător

    Producătorii din municipiul Petroşani care-şi desfac produsele în cele trei pieţe de pe raza localităţii sunt puşi în imposibilitatea de a-şi mai vinde marfa, pentru că nu au primit noile atestate.

downloadO nou reglementare îi obligă pe producători să-şi obţină atestate în baza cărora să-şi poată desface produsele agroalimentare ori de origine  animală în pieţe, iar fără aceste documente riscă să fie amendaţi ori să li se interzică în pieţe accesul. Noile atestate care îi diferenţiază pe producători de cei care se aprovizionează din depozitele en-gros cu marfă adusă de peste hotare, ar trebui ridicate de la primării în baza unui dosar, însă administraţiile locale din Valea Jiului n-au eliberat nici un atestat până acum. Aceeaşi situaţie este şi la Petroşani unde sunt concentraţi în cele trei pieţe cei mai mulţi producători. Administraţia Pieţelor Petroşani spune că e prinsă între ciocan şi nicovală în condiţiile în care legea cere să interzică accesul celor fără atestat de producător. Reprezentanţii municipalităţii Petroşani spun că vina pentru neeliberarea atestatelor nu le aparţine, dar de la mijlocul acestei săptămâni lucrurile se vor rezolva.

„Noile atestate de producător abia acum au venit la Consiliul Judeţean Hunedoara şi mâine (n.r. marţi) mergem să le ridicăm de la Deva, ei le comandă şi noi le plătim. După aceea sunt eliberate producătorilor, deci de miercuri încolo oamenii pot depune actele şi începem să le eliberăm. Situaţia aceasta, cred, este la fel în tot judeţul Hunedoara, pentru că toate primăriile ridică atestatele de la CJ Hunedoara”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani. Potrivit acestuia producătorii nu trebuie să-şi facă griji pentru că au vechile certificate de producător care sunt încă valabile şi nu vor fi amendaţi chiar dacă încă nu au primit noile documente care le atestă calitatea de producători.

Maximilian Gânju