Costel Avram: Sunt mulţumit de reacţia oamenilor din Valea Jiului la „Săptămâna liberală”

      Liberalii din Valea Jiului au organizat o serie de manifestări în toate localităţile regiunii, atât culturale, sportive şi sociale, cu ocazia celor 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

download-161Coordonatorul liberalilor din Valea Jiului, Costel Avram, care conduce şi organizaţia din Petrila, s-a declarat mulţumit de cum au reacţionat locuitorii zonei în condiţiile în care se cunoaşte că Valea este un fief al social democraţilor. Lucrurile n-au stat tot timpul aşa iar o parte însemnată din ceea ce înseamnă industrializarea Văii se datorează liberalilor. „Am început „Săptămâna liberală” la Aninoasa, amintindu-ne de faptul că, în urma cu un secol, regele Carol al II-lea al României semna Decretul prin care era înfiinţată Şcoala generală de la Aninoasa, la propunerea prefectului Romulus Miocu. . Împreună cu colegii de la PNL Uricani ne-am reamintit de faptul că pe aceste meleaguri Primul Ministru liberal Gheorghe Tătărăscu a fost primul om politic român care a omagiat jertfa ostaşilor români care au luptat la Tulişa în Marele Război al Reîntregirii”, a explicat coordonatorul PNL.

O atenţie deosebită a fost acordată şi Petroşaniului, unde, miercuri, liberalii au organizat o serie de manifestări culturale la Teatrul I.D. Sîrbu. Un moment special a fost un mini recital de pian susţinut de Fabiani Prcsina, talentatul pianist în vârstă de 12 ani, laureat al multor festivaluri naţionale şi internaţionale. Fabiani este considerat o speranţă a pianului românesc, iar Avram spune că liberalii trebuie să se asigure că „asemenea copii geniali” îşi pot pune în valoare talentul. Manifestările din cadrul „Săptămânii liberale” se vor încheia sâmbătă, ieri fiind organizate manifestări în Petrila, iar astăzi şi mâine în Vulcan şi Lupeni.