Mini – hotelul de la Colegiul “Hermes” rămâne tot la stadiul de intenţie/ Firma controlată de Aurelian Serafinceanu nu mai vrea să continue lucrarea

 

De două “încercări” a avut nevoie una dintre firmele controlate de ex-prefectul de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, pentru a-şi da seama că nu are capacitatea necesară să realizeze proiectul ce constă în construirea, în imediata vecinătate a Colegiului Economic Hermes, a unor spaţii destinate orelor de download (5)instruire practică pentru elevii de la specializările din domeniul turismului şi al alimentaţiei.

Prima dată a încercat cu bani româneşti, adică fonduri de la statul roman. A doua oară, însă, a mizat pe euro, prin ADR Vest, dar goapa de lângă Colegiul Economic “Hermes” a rămas tot la stadiul de groapă.

Proiectul administraţiei locale a fost început în anul 2008, din fonduri de la statul român, însă lucrările au fost în scurt timp abandonate. S-a săpat fundaţia, s-au făcit mici consolidări de maluri – insuficiente, însă pentru siguranţa unităţii de învăţământ, şi cam atât. Valoarea totală a investiţiei a fost calculată la 3, 273.000 de lei, cu tot cu lucrările de reabilitare a clădirii deja existente, în timp ce durata de execuţie era de 3 ani. Însă, cum în România termenele sunt stabilite, în general, doar pentru a fi încălcate, aşa s-a întâmplat şi în acest caz. După ce firma a încasat cel puţin 150.000 de lei, proiectul a fost abandonat, iar oficialii arătau cu degetul spre Ministerul Educaţiei care nu a mai fost de acord să finanţeze lucrarea.

Contract reziliat

2015-05-12 18.45.30La începutul lunii noiembrie a anului trecut s-au găsit bani europeni pentru continuarea lucrărilor. La acea dată, reprezentanţii Primăriei Petroşani şi cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest au semnat contractul de finanţare pentru proiectul demarat încă din 2008 şi nefinalizat  Valoare proiectului a  fost calulată la 3.365.622,67 lei, finanțarea nerambursabilă constituind 2.620.520,72 lei, în timp ce perioada de implementare a proiectului a fost stablită la fix 14 luni. Lucrarea a fost atribuită aceleiaşi firme, dar tot degeaba. Groapa care riscă să înghită liceul nu a fost deranjată de nimeni. Şi aşa va rămâne, probabil, mult timp, pentru că firma a anunţat că renunţă la proiect. De data aceasta nu a mai încasat nici măcar un cent, pentru că banii europeni au un circuit bine stabilit, iar deconturile se fac doar pe baza situaţiei reale din teren. “Contractul a încetat, la solicitarea firmei, din motive de reorganizare a societăţii”, a declarat joi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

În consecinţă, elevii de la Colegiul Economic “Hermes” au în loc de mini-hotel o groapă ce riscă, încet – încet să se umple cu deşeuri.

2015-05-12 18.46.23

2015-05-12 18.46.10

 

 

.