Procurorii cer arestarea preventivă a lui Ionuţ Rudeanu

      După ore în şir de audieri, ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Ionuţ Rudeanu, cel care deţine firma Axis Corporate Security, a  fost reţinut de procurori pentru 24 de ore. Astăzi, Rudeanu va fi prezentat magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

download (6)Andrei Ionuţ Rudeanu a fost adus, joi, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru a fi audiat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, în care au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, la firme de pază. La Parchet au mai ajuns şi alte personae, dar numai ginerele lui Vasile Blaga a fost reţinut.

Reamimtim că mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, la firma de pază deţinută de Ionuţ Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, într-un dosar de evaziune fiscală. Poliţiştii şi procurorii au descins şi la alte patru societăţi comerciale, bănuite că au prejudiciat statul cu 600.000 de euro. La acţiune au luat parte polițiști din cadrul Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi I.P.J. Hunedoara, luptători S.I.A.S. şi criminaliști. Poliţiştii spun că din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi  creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive. “În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Române.

Acțiunea s-a desfăşurat sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, urmând ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Înfiinţată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acţioneaza în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale, potrivit datelor existente pe site-ul offcial al firmei.

În 2012, firma şi-a adjudecar contractul de pază a unităţilor miniere din Valea Jiului, dar pe parcursul activităţii societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-ar fi respectat obligaţiile faţă de angajaţi. De asemenea, firma a câştigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR. S-a orientat, însă, către paza unor tronsoane de autostrăzi din România, pentru care a încheiat contracte generoase.

Din 2008, Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina.