Medalii şi diplome pentru cetăţenii de onoare ai Petroşaniului

onoare2În această după-amiază, la festivitatea oficială de deschidere a „Zilelor Municipiului Petroşani”, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a înmânat o serie de distincţii pentru personalităţi publice locale şi pentru echipa Consiliului local Petroşani.

De aceste aprecieri publice s-au bucurat, în primul rând, apreciatul dr. Adrian Marius Sora, medic neurochirug la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, distins cu titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani, pentru întreaga sa activitate profesională, pusă în slujba ajutorării cetăţenilor din Valea Jiului, dar şi pentru înaltele sale calităţi morale. „Este o distincţie care mă onorează, o distincţie la care, în urmă cu 15 ani, când am venit la Petroşani cu gândul că voi sta un pic şi voi pleca mai departe, nici nu îndrăzneam să mă gândesc. Această onoare pe care mi-a făcut-o comunitatea Petroşaniului mă obligă acum şi mai mult şi sper să mă pot ridica la înălţimea calităţii care mi-a fost atribuită şi pentru care vă mulţumesc”, a declarat dr. Adrian Marius Sora.

Venerabilul notar public Nicolae Gherghin a primit, la rândul său, din partea autorităţilor de la Petroşani, titlul de Cetăţean de onoare al Petroşaniului, pentru întreaga sa activitate profesională şi pentru meritele deosebite avute în viaţa comunităţii locale. „Se împlneşte o jumătate de secol de când am devenit cetpăţean al Petroşaniului. Între timp, am activat 10 ani ca magistrat, 20 de ani ca notar de stat şi alţi 20 de ani ca notar public. Multumesc celor care au apreciat această activitate a mea, pe care cred că am făcut-o cu pasiune, responsabilitate şi respect pentru oameni”, a declarat, la rândul său, notarul Nicolae Gherghin.

În fine, un al treilea titlu de Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani a revenit unui economist de excepţie, „adoptat” la rândul său de comunitatea locală a Văii Jiului în urmă cu 25 de ani, economistul Ion Chirigiu. Fost dascăl, îmn prezent bancher, director regional al Banc Post pentru judeţele din Sud-Vestul României, Ion Chirigiu a fost recompensat de Consiliul local Petroşani cu titlul de Cetăţean de onoare tocmai pentru întreaga sa activitate precum şi pentru calităţile profesionale deosebite. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au observat şi au apreciat cariera mea profesională, acordându-mi acest titlu care mă obligă să fac mult mai mult pentru această frumoasă comunitate a municipiului Petroşani”, a declarat Ion Chirigiu.

onoare3Tot în cadrul ceremoniei de astăzi, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a acordat şi o medalie „Pro Urbe”. Destinatarul acesteia este Cazimir Radvanski, preşedintele Asociaţiei Pro Parâng, pentru calităţile civice de înaltă valoare precum şi pentru activitatea deosebită depusă în slujba cetăţenilor municipiului Petroşani. „Cred că această distincţie reprezintă încununarea muncii întregului colectiv al Asociaţiei Pro Parâng, drept pentru care le mulţumesc tuturor pentru modul în care s-au implicat şi acţionează în continuare în promovarea frumoasei noastre localităţi şi regiuni turistice”, a spus, în discursul său, Cazimir Radvanski.