Cetăţenii consultaţi pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Locală a municipiului Petroşani

       Cetăţenii din Petroşani sunt consultaţi de aleşii locali şi pot să vină cu propuneri de dezvoltare a zonelor în care locuiesc, dar şi a municipiului în ansamblu. Toate aceste idei vor fi analizate şi vor putea fi cuprinse în Planul de Dezvoltare Locală a municipiului Petroşani pentru perioada 2014 – 2020.

primar-ridzi-1024x682-599x475Petroşaniul a fost împărţit în zone de acţiune, iar de fiecare zonă răspunde câte un grup de consilieri locali. În total, au fost delimitate cinci astfel de zone, respectiv Zona 1: Dărăneşti – Pârâul Maleia, peştera Bolii; Zona 2: Pârâul Maleia – Pârâul Slătinioara, inclusiv partea spre Masivul Parâng; Zona 3: Cartieru Colonie, Dâlja Mare; Zona 4: Pârâul Slătinioara – Pârâul Staicului, inclusiv Dâlja Mică; Zona 5: Pârâul Staicului – intersecţie cu Aninoasa, inclusiv Sălătruc. Propunerile de dezvoltare a acestor zone pot fi înaintate de cetăţeni până în data de 30 iunie şi, după analizarea punctuală a fiecăriea, vor putea fi cuprinse în Planul de Dezvoltare Locală a municipiului Petroşani pentru perioada 2014 – 2020.

„Existenţa unui Plan stategic de dezvoltare, care să fie adaptat nevoilor şi resurselor comunităţii noastre, este o condiţie obligatorie şi pentru atragerea finanţărilor externe, o importantă anteţie fiind acordată cu precădere fondurilor Uniunii Europene în actualul exerciţiu financiar”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

[slideshow_deploy id=’13836′]