Apa Serv Valea Jiului face paşi mari înainte pentru derularea unui nou proiect european de amploare

       Singura companie regională care furnizează servicii de alimentare cu apă şi canalizare care a încheiat un proiect de reabilitare şi modernizare a infrastructurii fără nici un fel de probleme tehnice sau financiare este Apa Serv Valea Jiului.

costel-avramCu o astfel de “carte de vizită” echipa managerială a societăţii Apa Serv a demarat procedurile preliminare pentru accesarea unui nou grant financiar, necesar derulării de noi investiţii în extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din Valea Jiului.

“Practic, suntem primul operator de servicii de apă şi canalizare din România care deja nu doar că are în vedere noi investiţii în această direcţie, dar deja am trecut de fazele iniţiale de discuţii, am contractat şi firma de consultanţă şi ne aflăm deja într-o etapă înaintată de elaborare a documentaţiilor tehnice, studiilor de fezabilitate etc. În vederea accesării de fonduri europene pentru execuţia lucrărilor”, ne-a declarat Costel Avram, directorul general al ASVJ, chiar în ziua în care se pregătea, împreună cu întreaga echipă managerială, să plece la Bucureşti, pentru o nouă etapă de discuţii pe acest subiect la Ministerul Mediului.

Potrivit managerului general al Apa Serv Valea Jiului, noul proiect european este estimat la o valoare totală de 67 milioane de euro. Cu aceşti bani, se preconizează realizarea unor investiţii în sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare din Valea Jiului, după cum urmează:
– reabilitarea reţelelor de canalizare menajeră pe o lungime totală de 44 de kilometri, în localităţile Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni şi Uricani);
– reabilitarea unui număr de 3 surse de apă, respectiv captările de la Jieţ, Polatişte şi Izvoru;
– reabilitarea magistralei de aducţiune a apei potabile Valea de Peşti – Petroşani pe o lungime de circa 26 kilometri;
– reabilitarea staţiilor de tratare a apei potabile Taia şi Zănoaga;
– reabilitarea unor reţele de distribuţie a apei potabile din Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani pe o lungime totală de circa 64 de kilometri.

“Dacă toate procedurile decurg conform graficului pe care noi l-am stabilit împreună cu consultantul nostru, eu cred că până la finele acestui an vom reuşi deja să avem finalizate şi câteva licitaţii pentru execuţia efectivă a lucrărilor din cadrul acestui proiect”, precizează Costel Avram. Acesta spune că, prioritate la începerea investiţiilor pe noul proiect vor avea locuitorii din zona de vest a Văii Jiului, mai ales cei de la Cîmpu lui Neag, Uricani şi Lupeni, care nu au fost cuprinşi în prima etapă a proiectului privind modernizarea infrastructurii de apă potabilă şi canalizare din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’13836′]