Problemele CEH trag în jos şi societatea de închideri miniere

mineriPentru că unicul beneficiar al producţiei de cărbune extrase din cadrul sucursalelor miniere ale Societăţii Naţionale de Închideri Mine (SMIMVJ) este Complexul Energetic Hunedoara (CEH), societatea de închideri mine a reuşit contraperformanţa de a deveni, în mai puţin de un an de zile, dintr-o companie profitabilă într-una aflată, la rândul ei, în prag de insolvenţă.

Astfel, din cauza neîncasării celor aproape 50 de milioane de lei pentru producţia de cărbune livrate către CEH numai anul acesta, societatea de închideri a acumulat la râdul ei datorii către furnizori. Unii dintre aceştia au cerut chiar în instanţă declararea insolvenţei SNIMVJ.

anghelDirectorul general al societăţii, Aurel Anghel spune că este din ce în ce mai greu să găsească înţelegere la furnizori pentru ca firma să-şi poată continua activitatea în cele mai bune condiţii. Paradoxal este că, dn cauza facturilor neachitate de către CEH, societatea de închideri mine din Valea Jiului care, potrivit cifrelor oficiale înregistra anul trecur un profit de peste 400.000 de lei este acum în pragul insolvenţei.

[slideshow_deploy id=’14655′]