Câştiguri fabuloase pentru groparii mineritului!

      Membrii CA de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului câştigă mii de lei lunar, asta deşi unităţile miniere pe care compania le adminsitrează –Petrila, Paroşeni şi Uricani – au fost declarate neviabile şi sunt pe program de închidere.

snimvj-1024x461

 

 

Informaţia a fost făcută publică de deputatul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmeriţă, care este cumnatul directorului SNIMVJ, Aurel Anghel, dar va susţine că va prezenta şi veniturile acestuia, în momentul în care va avea cifrele.

      „Eu m-am căsătorit cu sora domnului Anghel, nu cu domnul Anghel, ferească Dumnezeu, şi activitatea dânsului ca director o tratez la fel: îl laud când trebuie, îl critic când trebuie. Nu am în momentul de faţă un salariu al dânsului, dar o să fac cerere şi în acest sens, şi o să vi-l comunic. Dar am pentru membrii Consiliului de Administraţie. În anul 2014,  membrii CA au încasat fiecare 4.784 de lei pe lună”, a declarat Cristian Resmeriţă. În 2014, din CA au făcut parte Radu Sorin (cu domiciliul în Petroşani), Gheorghe Bobar (Petrila), Chiurtu Nicolae Radu (Bucureşti), Dan Cârlan (Iaşi, fost administrator special la CEH), respectiv Darie Mihai, care a încasat „doar” vreo 3.200 de lei. În 2015, media salarială a fost de 4.5 70 de lei. Social democraţii Gheorghe Bobar şi Radu Sorin sunt în continuare în CA, primul având chiar funcţia de preşedinte, alături de Chirtu Nicolae, Darie  Mihai – o perioadă şi, mai nou, Peiu Grigore Adrian.

 

Cere limitarea veniturilorresmerita.cristian1

„Să iei 4.500  – 4.700 de lei indemnizaţie este departe de orice logică, este imoral eu am salariu lunar 5.000 de lei, ministrul Energiei are salariu 5.000 de lei, secretarii de stat au vreo 5.000 de lei, domnul Ponta are vreo 5.500.Mă gândesc cât e salariul managerului, dacă ei au 4.500 -4.700 de lei…”, a mai spus deputatul hunedorean. Salarii extrem de mari au şi şefii din Complexul Energetic Hunedoara, care, pe lângă indemnizaţii au şi tot felul de sporuri de circa 130% din valoarea indemnizaţiei. Deputatul Cristian Resmeriţă spune că, net, directorul general al CEH, Constantin Jujan, are lunar vreo 40.000 de lei. Aşa că, acesta este decis să ceară limitarea salariilor managerilor generali la salariul ministrului,adică 5.000 de lei.

Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA s-a înfiinţat  în data de 26 noiembrie 2012 ca persoana juridică română cu capital integral de stat, acţionar unic statul român prin Ministerul Economiei.

 

 

[slideshow_deploy id=’17452′]