Deputatul Cristian Resmeriţă  cercetat penal de Parchetul General

      Acuzat de conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate, deputatul PSD din Lupeni Cristian Resmeriţă este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

10410558_371209333029182_8471988709526418184_n

Fiul primarului suspendat din Lupeni, deputatul Cristian Resmeriţă, este acuzat că şi-a angajat fratele la biroul parlamentar. În data de 12 ianuarie, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul deputatului PSD din Valea Jiului şi a  comunicat că acesta „a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat  în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”. Iar Agenția Națională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a declanşat cercetările în acest caz. Deputatul PSD confirmă faptul că s-as demarat cercetarea dar spune că nu comentează în niciun fel acţiunile instituţiilor pe care le-a numit “de forţă”. “Nu comentez în niciun fel nicio anchetă pe care aceste instituţii de forţă, până la urmă, ale statului le fac. Dânşii mă verifică şi vor spune dacă sunt vinovat sau nu cu ceva. (…) Într-adevăr există această problemă, vedem rezultatele pe care le vom primi”, s-a mulţumit Cristian Resmeriţă să declare.

A pierdut în prima instanţă

 De precizat că liderul PSD Lupeni a încercat să scape în instanţă de acuzaţia de conflict penal de interese,  dar magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia nu i-au dat câştig de cauză şi au respins acţiunea formulată de Resmeriţă. “Respinge ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Resmeriţă Cornel Cristian împotriva pârâtei Agenţia Naţională de Integritate, cu sediul în Bucureşti, sector 1, B-dul Lascăr Catargiu, nr. 15 având ca obiect anularea Raportului de Evaluare nr. 995/G/II din 12.01.2015 întocmit de Inspecţia de Integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate”, se arată în dispozitivul sentinţei, pe care deputatul PSD a atacat-o laînalta Curte de casaţie şi Justiţie.

[slideshow_deploy id=’13842′]

Sursa foto:facebook