Uricaniul petrece, la finalul săptămânii, „la umbră de Tulişa”. Vezi aici cine cântă la petrecere

buhaescuUna dintre cele mai dragi sărbători ale uricănenilor este cea a Sfântului Ilie. În fiecare an, pe 20 iulie, oamenii urcă sus, pe muntele Tulişa, pentru a se bucura împreună de frumoasa tradiţie a nedeii de pe muntele Tulişa, dar şi pentru a-i comemora pe eroii căzuţi în luptele care s-au dat pe acest munte în marile Războaie ale secolului trecut.

La fel se va întâmpla şi în acest an când la crucea comemorativă de pe muntele Tulişa va avea loc duminică, 19 iulie, o slujbă de comemorare a eroilor martiri şi o ceremonie de depunere de coroane de flori din partea autorităţilor locale şi judeţene invitate la acest eveniment important din viaţa comunităţii locale din oraşul Uricani.

Conştient de faptul că această sărbătoare trebuie să devină una a întregii comunităţi locale din oraşul Uricani, primarul Dănuţ Buhăescu a decis ca, în acest an, nedeia de pe muntele Tulişa să fie precedată de două zile de cântec, joc şi voie bună. Aşa se face că, sâmbătă şi duminică, Uricaniul va avea parte de două zile de spectacole în aer liber, în zona Casei de Cultură, spectacole la care au fost invitaţi să participe artişti cunoscuţi din show-bizul românesc, dar şi foarte mulţi tineri talentaţi din Uricani şi din localităţile Văii Jiului.

„Este o sărbătoare a întregii noastre comunităţi şi, la umbra evenimentului central care este nedeia de pe muntele Tulişa, din acest an vom coborâ partea artistică a acestui eveniment de la munte în centrul oraşului nostru, astfel încât cât mai mulţi cetăţeni să se poată bucura de această tradiţie”, a declarat Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.
tulisa2tulisa3

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiilor PNL din Valea Jiului vor fi prezenţi, duminică 19 iulie la Tulişa unde, atât la crucea eroilor cât şi la bustul ridicat în memoria fostului Prim Ministru liberal Gheorghe Tătărăscu, vor fi organizate ceremonii religioae şi depuneri de coroane de flori.

[slideshow_deploy id=’17450′]