ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ VA AVEA LOC PRIMA EDIȚIE A “FESTIVALULUI DINOZAURILOR”

                 Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului organizează prima ediție a Festivalului Dinozaurilor în acest sfârșit de săptămână, o inițiativă venită din partea asociațiilor care colaborează cu Geoparcul Dinozaurilor și care se adesează tuturor categoriilor de vârstă.

96720_1

“Dorim să promovăm Țara Hațegului, obiectivele din zonă, astfel cât mai mulți turiști să afle ce există în Țara Hațegului și totodată să găsească anumite atracții pe gustul lor.” a declarat specialistul în comunicare din cadrul Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa

Festivalul va dura trei zile, timp în care cei prezenți pot lua parte la atelierele de creație și se pot delecta cu piese de teatru sau muzică folk și populară.

“Avem două zile dedicate copiilor localnicilor și ai turiștilor aflați în Țara Hațegului. Ei vor putea participa vineri 24 iulie 2015 la o serie de ateliere de creație, care se vor desfășura în parcul copiilor din orașul Hațeg, iar duminică 26 iulie de la orele 17:00 încercăm să facem ateliere tot dedicate copiilor de data aceasta la Sînpetru, în care încercăm să introducem elementele tradițiilor locale și să-i ajutăm să realizeze obiecte handmade. Avem și două evenimente culturale importante: teatru pe 24 iulie la Căminul Cultural din Sîntămăria Orlea  și un concert folk la Cetatea de la Mălăiești unde vom avea nume importante ai muzicii folk, printre care Nicu Zotta, Florin Camen care este chiar din Valea Jiului, Dana Florian și Felicia Popescu. Festivalul se va încheia cu o după-amiază de muzică populară tot la Sînpetru.” a adăugat specialistul în comunicare din cadrul Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa

dinozaur-800x600

Organizatorii își doresc ca anul viitor să pună la cale un eveniment de mai mare amploare și în același timp își propun ca acest festival să fie inclus în rândul evenimentelor de tradiție din județul Hunedoara. De la începutul acestui sezon, Geoparcul Dinozaurilor a fost vizitat de peste 10.000 de turiști.

[slideshow_deploy id=’13837′]