România are o lege a economiei sociale

senat stilou     Preşedintele României a promulgat, la finalul săptămânii trecute, legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realizarea obiectivelor Strategiei de la Lisabona de creștere durabilă și ocupare completă a forței de muncă, deoarece contracarează numeroasele dezechilibre de pe piața muncii, în special prin sprijinirea ocupării forței de muncă, creează și oferă servicii de asistență comunitară, cum ar fi serviciile sociale, medicale și de asigurări sociale, contribuind astfel la dezvoltarea locală și coeziunea socială. Actul normativ, în esență, are ca obiect reglementarea domeniului economiei sociale, stabilirea măsurilor de promovare și de sprijinire a economiei sociale.

Unul dintre beneficiarii acestei legi este şi senatorul Haralamabie Vochiţoiu, care este absolvent al studiilor de masterat în economie socială, fiind unul din cei 80 de români specialiști în economie socială din ţara noastră.

vochitoiu„Şi în această calitate apreciez ca pozitivă și mult așteptată această acestă lege. Dar, în calitate de președinte al Departamentului pentru muncă, protecție socială, combaterea discriminării și relația cu sindicatele din UNPR, pot să afirm cu încredere, că UNPR a susținut proiectul legislativ, deoarece în economia europeană, economia socială joacă un rol esențial combinând profitabilitatea cu solidaritatea, iar alături de propunerea noastră legislativă „Primul loc de muncă“, această lege va crea locuri de muncă de bună calitate, consolidând coeziunea socială, economică și regională, generând capital social, promovând un tip de economie care acordă prioritate oamenilor și sprijină dezvoltarea durabilă și inovarea socială, tehnologică și de mediu”, a declarat senatorul Vochiţoiu.

[slideshow_deploy id=’17636′]