Gabriel Lungu, delegat în fruntea Ministerului Muncii

   Gabriel Lungu, fostul city manager al municipiului Lupeni, conduce Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pe perioada în care ministrul plin, Rovana Plumb, este în concediu.

lungu-gabriel

Chiar Rovana Plumb este cea care l-a delegat la conducerea ministerului pe Gabriel Lungu, dar acesta nu poate lua decizii majore cât timp este ministru delegate.

De la jumătatea lunii februarie, Lungu, este secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince, condus de Rovana Plumb.

De profesie jurist, Gabriel Lungu este de ani de zile prezent în administraţia publică. A fost mai întâi consilier juridic la Oficiul Prefectural de la Petroşani, iar ulterior a devenit consilier personal al primarului municipiului Lupeni şi city manager al acestui municipiu. După ce edilul din Lupeni a desfiinţat postul pe care îl deţinea, Lungu a devenit consilier al senatorului UNPR Haralambie Vochiţoiu, mai întâi la Biroul Parlamentar – Camera Deputaţilor şi ulterior consilier la Biroul Parlamentar Senatorial de Valea Jiului.

La începutul lunii decembrie 2014, Gabriel Lungu, a fost validat de plenul Senatului, ca membru supleant în Consiliul Naţional de Integritate, cu un mandat de 4 ani.  Numirea lui în această funcţie s-a făcut la propunerea PSD.

[slideshow_deploy id=’18378′]