De necrezut/ Apelul şocant al unui tată la 112 i-a pus pe jar pe poliţişti: «Luaţi-mi copilul, ca să nu-l omor!

                   Boala mintală a copilului l-a transformat pe un tată din comuna nemţeană Dărmăneşti într-un monstru. Sătul să aibă grijă de fiul suferind, bărbatul de 39 de ani a sunat la 112 ameninţând că îl ucide dacă autorităţile nu-l scapă de el.

copil

Concubina îl părăsise cu patru zile înainte pe bărbatul din comuna nemţeană Dărmăneşti, lăsându- l cu cei doi copii pe care-i aveau împreună, o fetiţă de 14 ani şi un băieţel de 12 ani.

Cel mic s-a născut cu un sever handicap mintal, boală care l-a făcut pe tată să ajungă să-şi urască fiul… Într- atât, încât să vrea să-l omoare.

Cu puţin după miezul nopţii de marţi spre miercuri, omul a pus mâna pe telefon şi a sunat la seviciul de urgenţă ameninţând că îşi va ucide băiatul, dacă nu vine imediat cineva să i-l ia de pe cap.

Băiatul a fost luat de Protecţia Copilului

Mesajul i-a pus pe jar pe poliţişti, care au sesizat Serviciul Abuz din cadrul Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, din judeţul Neamţ. În cursul zilei de miercuri, băieţelul a fost luat de protecţia socială şi plasat într- un complex rezidenţial din judeţ.

În urma cercetărilor, oamenii legii au aflat că micuţul fusese bătut crunt de părintele lui în ultimele zile.

“Minorul ar fi fost împins de tatăl acestuia într-o baltă situată pe un teren viran, în care a căzut, lovindu- se în zona lombară. Minorul a fost prezentat la Spitalul Judeţean Neamţ pentru investigaţii medicale, după care a fost preluat de un complex de servicii sociale, pentru a i se asigura condiţii decente de trai, având în vedere faptul că nu s-a putut lua legătura cu mama acestuia, care este plecată de la domiciliu. Poliţiştii îl cercetează acum pe bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi ameninţare, fiind sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Soarta fetiţei urmează să se decidă

În cazul fetiţei, deocamdată nu a fost luată nici o măsură, dar psihologii de la Abuz vor face o evaluare pentru a stabili dacă se impune luarea unei măsuri de protecţie specială.

[slideshow_deploy id=’13836′]

Mai mult: https://www.libertatea.ro