Locomotiva cuprinsa de flacari

Peste 900 de pasageri blocati timp de mai multe ore in trenuri din cauza unui incendiu la locomotiva unui tren de marfa

locomotiva-in-flacari-620x264

Aseara în jurul orei 21, pompierii Detaşamentului Petrosani au fost anuntati despre producerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren marfar aflat intre statiile Merisor si Banita.

Pompierii au deplasat la locul indicat 2 echipaje cu 2 autospeciale cu capacitate de 5.000 si 9.000 litri. La sosirea la locul interventiei pompierii au constatat ca incendiul se manifesta intr-o zona inaccesibila interventiei, din cauza terenului impracticabil si periculos de la calea de acces pana la locul in care se afla garnitura de tren. Pompierii au adoptat o tactica defensiva prevenind extinderea incendiului.

Incidentul de pe calea ferata a generat blocarea circulatiei feroviare intre statiile Simeria si Petrosani.

In acest context, sub coordonarea subrepefectului de Hunedoara, Fabius Kiszely, s-a activat Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei, care a reunit reprezentanti ai I.S.U., I.P.J, I.J.J, Politia Transporturi Feroviare si C.F.R. a carei misiune a fost solutionarea situatiei in care se aflau cei aproximativ 900 de pasageri din 6 trenuri oprite in garile Bretea, Pui, Baru, Crivadia si Petrosani. Este vorba despre 5 trenuri accelerat (1822, 1996, 2024, 2023, 1823), care se indreptau spre Mangalia, Constanta, Targu Jiu, Cluj si Simeria si un tren international (1471) care se indrepta spre Burgas. Trei trenuri in care se aflau aproximativ 800 de pasageri au fost redirectionati spre litoral pe o ruta ocolitoare.

Ceilalti pasageri care calatoreau spre Petosani si Targu Jiu au fost notificati prin intermediul politistilor, jandarmilor si sefilor de tren despre dinamica situatiei si imbarcati in mijloace de transport in comun si transportati spre destinatie.

De asemenea pasagerii blocati in Petrosani au fost preluati cu mijloace de transport in comun si mutati intr-un tren care a fost redirectionat spre Simeria.

 

 

[slideshow_deploy id=’18375′]