15 MOTIVE PENTRU CARE AR TREBUI SA BEI LIMONADA IN FIECARE DIMINEATA

                 Daca sunteti in cautarea unui truc simplu pentru imbunatatirea vietii si sanatatii voastre ati gasit ceea ce trebuie. Sa beti un pahar cu limonada imediat cum va treziti dimineata este o rutina destul de simpla pentru a obtine si a avea efecte semnificative asupra starii voastre de sanatate. Nu va ajuta doar sa va treziti datorita gustului racoritor ci va ajuta si in ceea ce priveste digestia si finalizarea proceselor naturale de detoxifiere a corpului. Iar lamaine vin la pachet cu vitamin C, B, calciu, fier, magneziu, potasiu, enzime, antioxidanti si fibre potrivit Natural News.

 

suc-de-lamaie-691x360

 

Iata  15 beneficii pe care vi le aduce bautul unui pahar cu limonada in fiecare dimineata:

IMBUNATATESTE DIGESTIA

Sucul de lamaie are o structura similara cu cel al stomacului vostru si ajuta la adunarea si alungarea toxinelor din tractul digestiv. Acesta ajuta la ameliorarea indigestiei, arsurilor la stomac si balonarii. Totodata, ajuta la mutarea intestinelor dimineata, hidrateaza colonel, stimuleaza productia bilei si infuzeaza apa in scaun.

IMPULSIONEAZA SISTEMUL IMUNITAR

Sucul de lamaie este bogat in vitamina C care ajuta la intarirea sistemului imunitasr si lupta impotriva racelii si gripei. Dar nu doar vitamina C este importanta pentru un sistem imunitar bun ci si fierul, iar lamaile imbunatatesc capacitatea corpului de a absorbi mai mult fier din alimentele pe care le mancati.

VA HIDRATEAZA CORPUL

Este important sa ramaneti hidratati. Mai ales in timpul lunilor de vara. Apa plata este cea mai buna insa multora nu dau importanta acestui lucru si nu beau suficienta. Aici intra in joc sucul de lamaie pe care daca il bei ramai hidratat toata ziua.

IMPULS DE ENERGIE

Limonada va ofera un impuls instantaneu de energie si va imbunatateste starea de spirit inca de la inceputul zilei.

PROMOVEAZA SANATATEA SI INTINERESTE PIELEA

Lamaile sunt surse bogate de antioxidanti care previn deteriorarea radicalilor liberi. Acestia sunt responsabili pentru imbatranirea prematura a pielii. Vitamina C ajuta la mentinerea elasticitatii pielii pentru a preveni formarea ridurilor.

REDUCE INFLAMATIA

Lamaile au capacitatea de a elimina acidul uric din articulatii ce reprezinta cauza majora de inflamatie.

AJUTA LA PIERDEREA IN GREUTATE

Pe termen lung, limonada ajuta la pierderea in greutate prin combaterea senzatiei de foame, impulsionarea metabolismului si ofera un sentiment de saturatie ce va face sa nu mai aveti nicio gustare intre mese.

DA ENERGIE PE TERMEN LUNG CORPULUI TAU

Desi lamaile au un gust acru, ele sunt una dintre sursele alimentare cele mai alkaline de pe Pamant.

ARE PROPRIETATI DE CURATARE

Lamaile ajuta intregul corps a scape de cat mai multe toxine pentru a preveni deteriorarea tesuturilor si organelor voastre. Stimuleaza ficatul sa produca mai multe enzime si sa lucreze mai eficient. Sucul de lamaie functioneaza ca un diuretic pentru a mentine tractul urinar fara toxine si poate schimba nivelul pH-ului pentru a descuraja dezvoltarea bacteriilor.

ARE PROPRIETATI ANTIBACTERIENE SI ANTIVIRALE

Lamaile au proprietati antibacteriene si antivirale. Ele ajuta la combaterea gripei, frigului si calmeaza durerile in gat.

REDUCE MUCUSUL SI FLEGMA

Sucul de lamaie ajuta la reducerea mucusului si formarea flegmei. Oamenii care beau lapte de vaca sunt mult mai sensibili la formarea mucusului.

RESPIRATIE PROASPATA

Lamaia improspateaza respiratia si lupta impotriva bacteriilor bucale. Totusi, evitati sa mancati sau sa beti suc de lamaie nediluat pentru ca acidul citric poate erode smaltul dintilor.

IMPULSIONEAZA PUTEREA MINTII

Nivelul ridicat de potasiu si magneziu prezinta efecte benefice asupra creierului si a nervilor pentru sanatate. Limonada da un impuls de care aveti nevoie pentru a a lupta impotriva depresiei si a stresului. Se creeaza o claritate mentala si va face sa va concentrati mai bine.

ANTI CANCER

Antioxidantii lamaii protejeaza nu doar pielea de imbatranire ci reduce si riscul aparitiei cancerului. Acestia neutralizeaza acizii care ajuta la dezvoltarea cancerului.

SURSA DE COFEINA

Multi oameni sunt capabili ca obtina cofeina prin inlocuirea cafelei de dimineata cu o cana calduta de limonada. Acesta ofera un impuls de energie similar cafelei.

[slideshow_deploy id=’1053′]

cap limpede

 



(Următoarea știre) »