Sezonul canicular a adus cu el sute de incendii de vegetatie uscata

       Inca de la inceputul sezonului canicular, pompierii hunedoreni s-au luptat pentru a stinge incendiile de vegetatie uscata, izbucnite pe teritoriul judetului Hunedoara. Potrivit ISU Hunedoara, peste 400 de incendii de vegetatie uscata, au avut loc, dublu fata de anul trecut, afectand astfel sute de hectare de  mirişte, litieră de pădure şi fond forestier.

incendiu-vegetatie-uscata1

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara în colaborare cu toate agenţiile şi instituţiile care gestionează situaţiile generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise sunt decisi sa ia  măsuri drastice în vederea diminuării acestui fenomen.

”Echipe mixte de pompieri, lucrători silvici, poliţişti şi jandarmi vor efectua patrule în tot judeţul, persoanele care deţin proprietăţi asupra cărora s-a acţionat cu foc deschis în vederea igenizării fiind pasibile de amenzi contravenţionale cu valoare cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.” declara reprezentantii ISU Hunedoara. Ba mai mult, pompierii incurajeaza cetatenii hunedoreni, care observă persoane care utilizează focul deschis in scopul igienizării terenurilor, să anunţe acest fapt la numărul unic de urgenţă 112.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]